Formula 1: Alfa Romeo revine alături de Sauber

Formula 1: Alfa Romeo revine alături de Sauber

Sauber F1 a anunțat astăzi un parteneriat pe termen lung cu Alfa Romeo ce va începe din 2018, ceea ce înseamnă revenirea mărcii italiene în Formula 1 după o absență de 32 de ani.

Din sezonul următor, Alfa Romeo va deveni sponsor principal al grupării elvețiene, numele echipei va fi Alfa Romeo Sauber F1 Team, iar motorul avut la dispoziție va fi unul Ferrari de specificație nouă.

Acest parteneriat comercial și tehnic reprezintă un pas firesc pentru relansarea brandului Alfa, așa cum a declarat Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat Chrysler Automobiles, ce nu se mai rezumă doar la aplicarea logo-ului pe monoposturile Ferrari (din 2015 până în prezent). Totodată, va însemna și un schimb de experiență între inginerii ambelor părți pentru dezvoltarea tehnologiilor destinate curselor dar și mașinilor de stradă.

Ca palmares în F1, Farina și Fangio au cucerit titlurile mondiale în 1950 și 1951 cu Alfa Romeo, iar alături de aceste performanțe, Alfa s-a implicat cu echipă de uzină între ’79 și ’85.

În privința piloților pentru 2018, Charles Leclerc, protejat Ferrari, este favorit pentru a obține un loc în echipă, doar confirmarea oficială lipsind în opinia noastră și a altor publicații cunoscute. Mai complicată este poziția lui Marcus Ericsson, care deși aduce fonduri substanțiale echipei, nu știe sigur dacă elvețienii îl vor mai alege.

În concluzie, rămân două lucruri de clarificat: cine vor fi piloții și dacă Alfa Romeo Sauber F1 Team va reuși să aibă un monopost competitiv sezonul următor… Nu ne rămâne decât să așteptăm.