Oliver Gavin trece în revistă lunga sa carieră în cursele de anduranță

Oliver Gavin trece în revistă lunga sa carieră în cursele de anduranță

Ajuns la acea etapă a carierei în care este considerat unul dintre cei mai experimentați oameni din paddock, Oliver Gavin la cei 45 de ani ai săi își permite să privească puțin înapoi la cariera sa galonată înainte de a păși în cel de-al 17-lea sezon ca pilot de uzină al Corvette Racing, chiar cu ocazia cursei de 24 de ore de la Daytona, la finele acestei luni. 

În prezent, este unul dintre cei patru piloți titulari ai echipei Corvette Racing care reprezintă legenda americană în cursele de anduranță în categoria GTE/GTLM. Cu toate acestea, Gavin are în urmă multe alte succese și multe alte povești de spus. Originar din Huntingdon, acesta a trecut prin karting înainte de a ajunge în F3 britanică și F3000. În 1995, a fost pilot de teste la Pacific F1, după care a bifat și niște curse la bordul Calibrei de DTM/ITC.

După trei ani ca pilot al safety car-ului în F1, Gavin a făcut tranziția către anduranță. Acesta a ajuns să piloteze peste Ocean pentru echipe precum Konrad Motorsport sau Park Place Motorsport (cu Saleen S7-R), Intersport Racing sau chiar Dyson Racing. Abia în 2002 s-a creat legătura dintre el și Corvette Racing, care pe atunci înscriau în competiții acum venerabilul Corvette C5-R. În chiar prima sa participare la Le Mans alături de Corvette acesta s-a impus (alături de Ron Fellows și Johnny O’Connell) la categoria GTS, iar restul e poveste…