Formula E Maroc: Felix Rosenqvist se răzbună pentru anul trecut

Formula E Maroc: Felix Rosenqvist se răzbună pentru anul trecut

Felix Rosenqvist i-a răspuns cu aceeași monedă lui Sebastien Buemi după cursa marocană din 2017, reușind să-și depășească rivalul pe final de cursă pentru a învinge și a trece la șefie în clasamentul general.

Antonio Felix da Costa, Nick Heidfeld și Tom Blomqvist au lovit zidurile într-o sesiune de calificări deosebit de animată, în care și Rosenqvist a fost la limită și asta l-a costat în Super Pole, unde s-a clasat al treilea. Buemi a stabilit cel mai rapid timp pentru a noua oară în istoria Formulei E și a fost recompensat cu cele trei puncte adiționale, fiind cu un sfert de secundă mai iute decât Sam Bird. De pe 4 urma să plece Pechito Lopez, care a oferit o gură de oxigen grupării Dragon odată cu revenirea sa în campionat, în timp ce Lucas di Grassi a dat de probleme și nu a putut emite pretenții, completând topul 5.

După un start cuminte, primii trei au evadat în ordinea de pe grilă. O modificare a clasamentului s-a produs în cea de-a 15-a buclă, când Rosenqvist a trecut de Bird. Ulterior, britanicul nu s-a mai putut ține de primii doi, iar avansul lui Buemi a crescut cu alte două secunde în urma opririlor la standuri. Rivalul său de la Mahindra nu a predat însă armele și s-a tot apropiat, dând atacul decisiv în virajul 8, când mai erau cinci tururi de parcurs. A fost un scenariu în oglindă față de etapa disputată în urmă cu 12 luni, când Rosenqvist a condus până spre final și a fost apoi taxat de Buemi.

Ambii au avut de această dată șansa soluționării unor mici probleme tehnice înainte de start: elvețianul a făcut rocada între cele două monoposturi, iar mașina lui Rosenqvist a necesitat schimbarea bateriei în intervalul scurt dintre calificări și cursă. Podiumul a fost completat de Sam Bird, care i-a cedat suedezului șefia în clasamentul general, dar rămâne la doar 4 puncte de acesta. A fost o cursă foarte bună pentru Jaguar prin Nelsinho Piquet, sosit la mai puțin de o secundă de poziția a treia, iar Jean-Eric Vergne rămâne pe trei la general după un loc 5 în Maroc.

Pechito Lopez nu a pierdut foarte mult în ritmul de cursă și a adus primele puncte pentru Dragon Racing în acest sezon. Nick Heidfeld s-a luptat fără menajamente cu piloții Venturi și a adus la sosire monopostul avariat, fiind urmat de Tom Blomqvist, în puncte cu MS&AD Andretti la debutul în seria electrică. Andre Lotterer s-a oprit pe circuit și a atras un full course yellow sub care Nicolas Prost a depășit viteza de 50km/h și astfel a primit o penalizare post-cursă care l-a scos din puncte. Asta i-a promovat pe 9 și 10 pe Alex Lynn și Daniel Abt, cei doi lovindu-se din vina germanului, care a și primit un drive through pentru asta.

Opt echipe au plecat așadar cu puncte din Maroc, excepțiile fiind Venturi și NIO. Doar trei piloți au luat startul atât în Hong Kong, cât și în Marrakesh, fără să fi reușit vreo clasare în top 10 încă. Printre aceștia se numără și campionul en-titre Lucas di Grassi, care s-a confruntat iarăși cu probleme tehnice și a bifat al doilea abandon consecutiv.

Clasament piloți: 1.Rosenqvist 54p, 2.Bird 50p, 3.Vergne 43p, 4.Piquet Jr. 25p.

Clasament echipe: 1.Mahindra 75p, 2.DS Virgin 57p, 3.Techeetah 43p, 4.Jaguar 40p.

Rezultate cursă