Sergey Sirotkin și Robert Kubica confirmați la Williams

Sergey Sirotkin și Robert Kubica confirmați la Williams

Williams l-a ales pe Sergey Sirotkin ca pilot principal după ce rusul „a impresionat echipa la testul Pirelli de la Abu Dhabi”.

Sirotkin va fi coechipierul lui Lance Stroll la echipa Williams Martini Racing în 2018, a confirmat un comunicat al acesteia. Rusul de 22 de ani era unul dintre candidații principali care s-au remarcat pentru ocuparea postului, Williams alegându-l în detrimentul lui Robert Kubica.

Polonezul, dornic să revină în Formula 1 după accidentul ce aproape i-a pus capăt carierei în motorsport, va ocupa însă un rol de pilot de rezervă și de dezvoltare. Acesta va avea, conform Williams, „un rol în mod particular activ în cadrul echipei în acest an, care include participarea în testele din pre-sezon de la Barcelona, în testele din cadrul sezonului și în unele antrenamente libere din cadrul weekendurilor de cursă.”

„Sunt extrem de bucuros că mă alătur echipei Williams,” a declarat Kubica. „Mă simt în cea mai bună formă fizică în care am fost vreodată, dar a fost nevoie de foarte multă muncă pentru a ajunge unde sunt, așa că mulțumesc Williams pentru oportunitățile oferite până acum și pentru încrederea care mi-o oferă prin această numire.”

Sirotkin a fost pilotul de teste al echipei Renault în ultimii doi ani. Acesta a luat parte la două curse din Formula 2 în 2017, în timp ce anii precedenți a terminat al treilea în seria denumită în trecut GP2. Rusul i se va alătura la Williams lui Stroll, care la rândul său are experiența unui singur sezon de Formula 1 în spate.

„Ar fi puțin să spun că sunt fericit și mândru să mă alătur unei echipe atât de faimoase precum Williams,” a declarat rusul, care va debuta într-un Mare Premiu în Australia, pe 25 martie.