Jorge Lorenzo încă suferă după sezonul ratat

Jorge Lorenzo încă suferă după sezonul ratat

TRIPLU CAMPION MONDIAL LA CLASA MOTOGP, JORGE LORENZO NU A TRECUT ÎNCĂ PESTE DEZAMĂGIREA TRĂITĂ ÎN PRIMUL SĂU SEZON CU DUCATI, DAR SPERĂ LA MAI BINE ODATĂ CU LANSAREA MOTOCICLETEI PENTRU SEZONUL COMPETIȚIONAL 2018.

Plecat de la Yamaha, spaniolul a avut un 2017 dezastruos, încheind pe locul 7 în clasamentul general al piloților. Spunem dezastruos pentru că a fost primul său an fără victorie la clasa regină și primul an, din 2015 încoace, fără victorie în campionatul mondial.

“La începutul sezonului nu puteam să lupt pentru podium”, a recunoscut Lorenzo. “Dar am avut răbdare și nu am renunțat. M-am bucurat de un progres constant și acum suntem pregătiți pentru sezonul 2018. Am înregistrat rezultate din ce în ce mai bune pe parcursul anului. Munca de echipă a fost foarte importantă, iar Ducati m-a ajutat foarte mult să adaptez motocicleta la stilul meu de pilotaj.”

Marele rival și fostul coechipier al lui Lorenzo de la Yamaha, Valentino Rossi, a traversat și el cea mai slabă perioadă a carierei atunci când a părăsit echipa japoneză pentru a-și încerca norocul la Ducati. “Doctorul” spera să trăiască din nou succese alături de un constructor italian, după ce a triumfat cu Aprilia în prima parte a carierei sale, la fostele clase 125 și 250. N-a fost să fie, de această dată. În două sezoane petrecute în șaua motocicletei Ducati, Rossi nu a câștigat nicio cursă și a prins podiumul doar de trei ori. Culmea coincidenței? Ca și Lorenzo, Rossi a terminat primul an cu Ducati tot pe locul șapte în clasamentul piloților! În pragul celui de-al doilea său sezon la ghidonul unui Ducati de uzină, Jorge  Lorenzo speră să depășească rezultatele italianului, deși pare să aibă mai multă încredere în coechipierul Andrea Dovizioso când vine vorba de lupta pentru titlu.

“Andrea și modelul Desmosedici au demonstrat că avem tot ce ne trebuie pentru a ne lupta la titlu și cred că am puterea și experiența de a lupta alături de el”, consideră spaniolul. “Obiectivul meu este să continuu să progresez, să merg din bine în mai bine și să ofer cel mai bun Jorge Lorenzo din toate timpurile”.

Foto: www.motogp.com

Ducati este primul constructor care și-a prezentat motocicleta pentru sezonul 2018 al clasei MotoGP. Lorenzo și Dovizioso vor urca pentru prima dată cu intenții serioase în șaua noului model în cadrul testelor oficiale de la Sepang (Malaezia), deșfășurate între 28 și 30 ianuarie.