Rossi, nominalizat din nou la premiile Laureus

Rossi, nominalizat din nou la premiile Laureus

VALENTINO ROSSI A FOST NOMINALIZAT PENTRU PREMIUL “REVENIREA ANULUI”, ÎN CADRUL GALEI LAUREUS. PILOTUL ECHIPEI DE UZINĂ YAMAHA A IMPRESIONAT PE TOATĂ LUMEA CÂND S-A ÎNTORS PE CIRCUIT LA NUMAI TREI SĂPTĂMÂNI DUPĂ CE SUFERISE O FRACTURĂ DE TIBIE ȘI PERONEU.

Însă nu numai că s-a întors pe circuit, ci s-a întors în forță. Accidentat la un antrenament enduro la sfârșitul lunii august a anului 2017, Rossi a fost nevoit să rateze cursa de la Misano, dar a revenit apoi pentru Marele Premiu al Aragonului, pe 24 septembrie, și a reușit să obțină locul cinci, la capătul unei lupte în care s-a aflat mult timp pe poziția secundă. “Doctorul” mai suferise o accidentare la piept în mai, înaintea Marelui Premiu al Italiei. Atunci a putut concura, însă cu dureri mari, care l-au împiedicat să se claseze mai sus de locul patru.

Pentru “isprava” de pe Motorland Aragon, italianul a fost onorat cu o nominalizare la Premiile Laureus, cea mai prestigioasă gală din lumea sportului, denumită și “Oscarul sportului”. Rossi a câștigat la aceeași categorie, “Revenirea anului”, în 2011, pentru meritele din 2010, când s-a luptat cu o fractură tot la piciorul drept și a revenit după 41 de zile. Era ultimul sezon din prima aventură a lui Rossi la Yamaha, sezon pe care l-a încheiat pe locul trei în clasamentul piloților.

Foto: www.laureus.com

În 2006, Valentino Rossi a fost onorat cu premiul “Spiritul sportului”. Anul acesta, pilotul de 38 de ani este nominalizat la categoria “Revenirea anului” alături de FC Barcelona, Roger Federer, Justin Gatlin, Sally Pearson și Chapecoense. Celelalte categorii sunt “Sportivul anului” (pentru care Valentino Rossi a fost nominalizat de cinci ori de-a lungul carierei), “Sportiva anului”, “Echipa anului”, “Debutul anului”, “Persoana cu dizabilități a anului” și “Persoana anului în sporturile de acțiune”. Ceremonia de decernare a Premiilor Laureus va avea loc pe 27 februarie, la Monte Carlo.