Formula E: Mahindra a semnat un acord cu Pininfarina

Formula E: Mahindra a semnat un acord cu Pininfarina

Gruparea indiană Mahindra Racing, care a câștigat ultimele două etape din Formula E și conduce în ambele ierarhii, s-a asociat cu Pininfarina pentru dezvoltarea noului monopost ce va fi folosit din toamna lui 2018.

Conducătorii echipei Mahindra au anunțat public la Torino că au ajuns la un parteneriat strategic cu celebra companie italiană de design Pininfarina. Expertiza italienilor va fi de mare ajutor odată cu introducerea monopostului Spark SRT-05, ce va fi văzut în Formula E începând cu sezonul al cincilea. La finele acestei luni, imagini ale noii mașini vor fi publicate, urmând ca șasiul să fie expus pentru prima oară în public în cadrul salonului auto de la Geneva.

Pininfarina pune la dispoziția grupării indiene facilitățile din Italia, printre care se numără unul dintre cele mai avansate tuneluri aerodinamice existente în prezent. Mahindra a prezentat un proiect de lungă durată, în care Formula E este doar o mică parte, căci studiile se vor concentra ulterior pe producția de serie a mașinilor electrice cu design rafinat în laboratoarele din Peninsulă. În acest tunel, construit în 1972, au fost dezvoltate faimoase mașini de stradă, dar și monoposturi de Formula 1, iar printre cele mai recente proiecte se regăsește o colaborare cu Emerson Fittipaldi în vederea dezvoltării unui supercar ce-i poartă numele dublului campion mondial de Formula 1 brazilian.

În momentul de față, Mahindra dovedește prin aceste mutări că-și imaginează un viitor pe termen lung în competiția electrică. Totodată, este un semn că pasul înainte etalat în actuala campanie, mai ales grație lui Felix Rosenqvist, nu e întâmplător: mașina este mult mai aproape de reperele deja ferme ale campionatului, Renault e.dams și Abt Schaeffler Audi Sport. Mai mult, FIA s-a folosit tocmai de transmisia indiană pentru testarea viitorului monopost Spark SRT-05, ceea ce crează un avantaj strategic în termenii descriși de ingineri drept ”packaging”.

Sezonul al patrulea din Formula E poate fi urmărit în România la Eurosport. Următoarea etapă va avea loc pe 3 februarie, pe străzile din Santiago de Chile.