Fernando Alonso preferă monoposturile portocalii

Fernando Alonso preferă monoposturile portocalii

CU MAI PUȚIN DE O LUNĂ RĂMASĂ PÂNĂ LA LANSAREA OFICIALĂ A NOULUI MONOPOST MCLAREN, FERNANDO ALONSO SUSȚINE CĂ NU ȘTIE CUM VA ARĂTA MAȘINA PENTRU 2018. DAR ȘI-AR DORI SĂ FIE PORTOCALIE.

Sezonul trecut, echipa britanică s-a aliniat la start îmbrăcată în portocaliu pentru prima data din 1971. Iar Alonso a pilotat un McLaren portocaliu în cursa de IndyCar de la Indianapolis, tot anul trecut.

“Voi fi bucuros de orice culoare”, spune Alonso. “Dar McLaren și portocaliu e ceva din ADN-ul nostru, așa că ar fi frumos să vedem ceva portocaliu, cum a fost mașina din IndyCar. A fost un eveniment extraordinar acolo și o mașină McLaren extraordinară.”

Directorul executiv al McLaren declarase, cu aproximativ două săptămâni în urmă, că echipa sa va fi cea mai schimbată dintre toate, atât pe pistă cât și în afara ei. Totuși, Zak Brown nu a dat detalii despre culorile ce vor fi prezente pe monopost, ci s-a limitat la a spune că vor exista trimiteri la istoria McLaren și că aspectul general va depinde de sponsor.

Foto: www.mclaren.com

Găsirea unui nou partener major a fost unul dintre obiectivele importante de la despărțirea de Vodafone, în 2013. Brawn a schimbat însă strategia și nu mai caută un sponsor titular, adică unul care să-și impună prezența în numele oficial al echipei, ci un sponsor principal.

“Marca noastră, vizibilitatea McLaren, va trece la nivelul următor și va fi foarte interesant”, a spus Brown. “Un lucru pe care nu l-a mai făcut McLaren în ultimii ani a fost să fie un lider. În privința garajului și toate cele arătăm ca toată lumea. Așa că trebuie să ieșim în față și să fim cei care vor uimi pe toată lumea în Australia” (n.r. în prima cursă a sezonului, la Melbourne).

McLaren va scoate în lume pentru prima dată monopostul MCL33 pe 23 februarie. Britanicii, care au renunțat la motoarele Honda în favoarea unui parteneriat cu Renault din sezonul 2018, s-au clasat pe un rușinos loc nouă în ierarhia constructorilor anul trecut.