WTCR: Norbert Michelisz va evolua pentru Hyundai alături de Gabriele Tarquini

WTCR: Norbert Michelisz va evolua pentru Hyundai alături de Gabriele Tarquini

Doi dintre cei mai de succes piloți din mondialul de turisme vor face pereche în 2018 pentru echipa italiană BRC, care va alinia modelele Hyundai i30 TCR în noua cupă mondială WTCR.

Trecerea de la WTCC la normele TCR este de bun augur, căci valoarea plutonului acestei prime ediții tot crește. Belgienii de la comtoyou au fost primii care au nominalizat piloții (Denis Dupont și Aurelien Panis) pe modele Audi RS3 TCR, iar conaționalii de la Boutsen Ginion au anunțat că vor alinia noile Honda Civic Type R de specificație 2018 (FK8). Cum era de așteptat, Hyundai se va implica full-time în 2018 cu mașina dezvoltată anul trecut de Gabriele Tarquini și BRC.

Italianul a primit o nouă șansă la 55 de ani și a fost titularizat după forma excelentă arătată în cele câteva runde din TCR International Series la care a participat în 2017. Chiar dacă Hyundai-ul i30 nu fusese limitat prin BoP pe atunci, modul în care Tarquini a învins plecând de la coada grilei a arătat că nu și-a pierdut din abilitate în a executa depășiri la limită. Acum, construcția italo-coreeană va fi aliniată ca performanță cu toate contracandidatele, însă chiar și așa se anunță un model de succes.

Alain Menu nu a fost reconfirmat, Hyundai reușind să dea lovitura prin aducerea lui Norbert Michelisz din tabăra Honda. Nu doar că maghiarul a colaborat timp de 5 ani cu structura de uzină JAS, ci și echipa sa privată din TCR International, M1RA, tot cu modele japoneze a rulat în 2017 și aproape a obținut titlul prin Atilla Tassi. Rămâne de văzut care este viitorul acestei grupări, dar momentan Michelisz s-a asigurat că va lupta pentru campionat în WTCR 2018. Cei doi piloți Hyundai au colaborat deja sub acoperișul Honda în 2015, așa că e de așteptat ca dinamica grupului să fie una pozitivă, iar ambițiile uzinei pe circuite să fie comparabile cu cele din mondialul de raliuri.

WTCR va debuta în weekendul 7-8 aprilie, pe traseul din Marrakesh (Maroc), iar cursele vor putea fi vizionate în România pe Eurosport.