Lorenzo a doborât recordul circuitului în testele de la Sepang

Lorenzo a doborât recordul circuitului în testele de la Sepang

JORGE LORENZO A DOMINAT A TREIA ZI DIN PRIMA SESIUNE DE TESTE OFICIALE A ANULUI. LA SEPANG, SPANIOLUL A STABILIT UN NOU RECORD DE PISTĂ, DEȘI SUFERISE UN ACCIDENT ÎN PRIMA PARTE A ZILEI.

Triplul campion mondial al clasei MotoGP se află la prima “întâlnire” oficială cu modelul Ducati GP18, dar în Malezia le-a dat deja motive de îngrijorare celor de la Honda și Yamaha. Lorenzo a reușit un timp de 1:58,830, cu 0,179 secunde mai bun decât cel mai rapid pilot de uzină Honda, Dani Pedrosa (al doilea timp al zilei) și cu 0,619 secunde mai rapid decât cel mai bine clasat pilot de uzină Yamaha, Valentino Rossi (al optulea timp al zilei).

“Acest tur este o consecință a faptului că am o motocicletă bună, mă simt bine și sunt în formă”, a declarat Lorenzo. “Cel mai important lucru este că motocicleta funcționează, îmi dă o stare bună și este îmbunătățită în multe privințe față de anul trecut. […] Încă există loc de mai bine, dar, ca început, nu am putea fi mai bucuroși de atât; mereu în frunte, mereu un ritm bun, iar eu sunt foarte rapid”.

În boxele rivalilor de la Yamaha a fost mai greu să se tragă concluzii pozitive despre această ultimă zi de teste din Malaezia. Aflat în perioada în care va decide dacă semnează un nou contract sau se retrage, Valentino Rossi a recunoscut că mai sunt multe lucruri de pus la punct la modelul YZR-M1 2018.

“A fost o muncă grea astăzi, dar a fost și muncă bună”, a spus Rossi. “În primul rând, am încercat totul și avem idei destul de clare, dar astăzi a fost cea mai dificilă zi. Am suferit mai mult din cauza lipsei de aderență, iar asta ne-a făcut să pierdem câteva poziții. Însă, comparativ cu anul trecut, am îmbunătățit ritmul, chiar și cu pneuri uzate. Știm că e mult de muncă, trebuie să ne îmbunătățim, dar testul, până la urmă, a fost unul pozitiv”.

Echipa de uzină Yamaha terminase a doua zi de teste de la Sepang cu Maverick Vinales și Valentino Rossi pe primele două poziții în ierarhia timpilor.