Ducati se așteaptă ca ambii piloți să se lupte pentru titlu

Ducati se așteaptă ca ambii piloți să se lupte pentru titlu

REZULTATELE DIN PRIMA SESIUNE DE TESTE A ANULUI LE-AU DAT CURAJ CELOR DE LA DUCATI. TEAM MANAGERUL ITALIENILOR CREDE CĂ ATÂT JORGE LORENZO, CÂT ȘI ANDREA DOVIZIOSO SE VOR LUPTA PENTRU TITLU ÎN 2018.

“Suntem foarte bucuroși de cum merg lucrurile în garajul nostru. Cred că anul acesta putem fi competitivi în lupta pentru titlu, cu ambii piloți”, a declarat team managerul Ducati, Davide Tardozzi. Acesta s-a ferit însă de comparații directe cu principalele rivale, echipele de uzină Honda și Yamaha.

În ultima zi a testelor oficiale din Malaezia, Lorenzo a doborât recordul de circuit la Sepang, iar Dovizioso a reușit a patrulea timp. A fost un final în forță, la capătul unei sesiuni cu rezultate foarte bune pentru Ducati: a doua zi s-a încheiat cu Lorenzo al patrulea și Dovizioso al optulea, după ce în prima zi spaniolul reușise al treilea timp, iar italianul al doilea.

“Ambii noștri piloți și Petrucci (n.r. Danilo Petrucci, Pramac Racing Ducati) au obținut reacții foarte bune. Apreciază foarte mult modul în care este livrată puterea și noul motor. Am încercat să facem motorul mai lin și mai puțin agresiv, fiind ceva ce au solicitat piloții. Pe timpul iernii am lucrat la asta și se pare că ne-am atins ținta. Au descoperit lucruri bune referitoare la șasiu la intrarea în viraje; încă ne lipsește ceva la ieșire, dar suntem mulțumiți”, a mai spus Tardozzi.

Team managerul Ducati a lăsat de înțeles că la Buriram, unde se desfășoară a doua sesiune de teste oficiale a anului, între 16 și 18 februarie, echipa din Borgo Panigale va veni cu noutăți menite să îmbunătățească performanțele motocicletei pe viraje.

Sezonul trecut, echipa de uzină Ducati a reușit șase victorii de etapă, toate aduse de Andrea Dovizioso, și a încheiat pe locul trei în clasament, după Honda și Yamaha. Ducati are un singur titlu la echipe, în 2007, când Casey Stoner le-a adus italienilor și singurul titlu la piloți.