Formula 1 a găsit înlocuitor pentru grid girls: grid kids!

Formula 1 a găsit înlocuitor pentru grid girls: grid kids!

FORMULA 1, ÎN COLABORARE CU FEDERAȚIA INTERNAȚIONALĂ DE AUTOMOBILISM, A ANUNȚAT PROGRAMUL GRID KIDS, PRIN INTERMEDIUL CĂRUIA CÂȚIVA COPII NOROCOȘI VOR ÎNSOȚI PILOȚII PE GRILELE DE START.

De curând, vă spuneam că s-a renunțat oficial la celebrele grid girls. F1 și FIA nu au întârziat în găsirea unui înlocuitor și, chiar dacă direcția în care s-au îndreptat este diametral opusă, inițiativa se va bucura, cu siguranță, de destulă popularitate. Partenerii principali vor fi promotorii locali ai Marilor Premii și forurile sportive naționale, care vor oferi puștilor și familiilor lor ocazia unică de a lua parte la cele mai exclusiviste și interesante momente din cadrul unui weekend de cursă. Copiii vor fi aleși dintre membrii cluburilor de motorsport și piloții din karting și formulele junior.

“Va fi un moment extraordinar pentru acești tineri”, a spus Sean Bratches, director executiv pentru operațiuni comerciale F1. “Imaginați-vă: vor sta alături de eroii lor, vor privi cum se pregătesc pentru cursă, elita motorsportului… să se afle lângă ei în acele minute prețioase de dinaintea startului; ce experiență de neuitat pentru ei, pentru familiile lor! O inspirație să continue să piloteze, să se antreneze și să învețe, pentru a putea visa că, într-o zi, vor fi în locul lor. Ce mod mai bun de a inspira următoarea generație de eroi ai Formulei 1?”

Dincolo de teatralitatea declarațiilor pompoase ale lui Bratches, programul chiar promite experiențe de neuitat pentru copii, mai ales că aceștia vor putea fi însoțiți de rudele apropiate, care vor primi acces în paddock pentru ziua cursei.

“Pentru familia lărgită a FIA, aceasta este o inițiativă excelentă, care oferă susținere forurilor sportive naționale membre, în eforturile lor de a crește motorsportul la nivel global, printr-o recompensă unică pe care o pot oferi tinerilor care participă în competițiile lor naționale”, a spus Jean Todt, președintele FIA. “Formula 1 reprezintă vârful motorsportului și visul oricărui pilot care concurează în competițiile junior care alcătuiesc piramida monoposturilor FIA, de la karting până la Formula 1”.

Grid kids for fi aleși pentru toate cursele din F1 și, atunci când va fi posibil, vor fi aleși copii și pentru curse din cadrul principalelor competiții subordonate Formulei 1, precum F2 și GP3.