Echipele Moto2 si Moto3 încep primele teste pentru sezonul 2018

Echipele Moto2 si Moto3 încep primele teste pentru sezonul 2018

ECHIPELE CELOR DOUĂ CLASE SECUNDE MOTO2 ȘI MOTO3 AU ÎNCEPUT MARȚI TESTELE DE PRE-SEZON. ACESTEA AU LOC PE O PERIOADĂ TOTALĂ DE TREI ZILE, 6-8 FEBRUARIE, MAJORITATEA ECHIPELOR ANUNȚÂNDU-ȘI PREZENȚA LA PRIMELE ANTRENAMENTE OFICIALE DIN 2018.

Motoarele au început să fie din nou turate de către piloții de la Moto 2 și Moto 3, care începând de marți și până pe 8 februarie se află la Valencia, acolo unde au loc primele teste pentru sezonul 2018. Chiar dacă piloții de la MotoGP le-au luat-o înainte colegilor lor mai mici, cu pregătirile de la Sepang, piloții celor două clase anunță o revenire pe măsură după pauza dintre sezoane.

În cele trei zile de pregătiri, echipele se vor antrena între orele 9:30 și 17:30. Majoritatea echipelor de la ambele clase de motorizare vor fi pe circuitul Ricardo Tormo și, cu cei doi campioni de anul trecut avansați la clasele superioare, titlurile pentru anul în curs sunt în joc. KTM a finalizat sezonul 2017 cu trei victorii la rând și dominând clasamentul Moto 2, ochii fanilor fiind ațintiți spre fabrica austriacă pentru o repunere în competiție de zile mari.

Următorii în top au fost Miguel Oliveira și Brad Binder de la Red Bull KTM Ajo, care au completat topurile alături de cei de la NTS RW Racing GP și ale lor noi șasiuri. La testele din aceste zile Stefano Manzi și Eric Granado de la Forward Racing vor testa noile lor Suters, în timp ce Speed Up se antrenează cu Fabio Quartararo și Danny Kent.

Kalex rămâne totuși producătorul de învins în 2018, șasiurile lor ieșind victorioase un număr bun de ani consecutivi. Printre cele mai așteptate reprezentații ale începătorilor la clasa de mijloc sunt cele ale piloților Hector Barbera de la Pons HP 40, Joe Roberts de la NTS RW Racing GP, Bo Bendsneyder din cadrul Tech 3 Racing  și Romano Fenati  al celor de laMarinelli Rivacold Snipers.

La Moto3 se pregătesc de asemenea să concureze un număr important de debutanți în ale clasei mici. Unul dintre numele cele mai importante este Kazuki Masaki, Campion la Red Bull MotoGP Rookies Cup, care s-a alăturat echipei RBA BOE Skull Rider. Un alt pilot care debutează pe scena mondială a clasei este Makar Yurchenko, dar și Alonso Lopez cu echipa EG 0,0 care a făcut pasul înainte după ce a concurat în FIM CEV Repsol. Un alt pilot pe care se pune un preț mare este Darryn Binder de la Red Bull KTM Ajo care, deși este un semi-începător, se așteaptă să aibă o evoluție interesantă în sezonul 2018.

Circuitul Ricardo Tormo din Valencia are o lungime de 4 kilometri, fiind cunoscut pentru liniile drepte lungi și curbele tehnice care pun în dificultate piloții. Circuitul este preferat nu doar de echipele de la MotoGP sau clasele secunde pentru teste, ci și de piloții din Formula 1, mai ales pentru temperaturile moderate de pe timpul ierni.