Echipa McLaren F1 are un nou sponsor principal, un gigant tehnologic, pentru sezonul 2018

Echipa McLaren F1 are un nou sponsor principal, un gigant tehnologic, pentru sezonul 2018

MCLAREN A ANUNȚAT NUMELE NOULUI SPONSOR PRINCIPAL AL ECHIPEI DE FORMULA 1 PENTRU SEZONUL COMPETIȚIONAL 2018. NOUL SPONSOR, UN GIGANT AL INDUSTRIEI TEHNOLOGICE, ÎȘI PROPUNE SĂ SPRIJINE ECHIPA SPRE TOPURILE COMPETIȚIONALE, ATÂT PENTRU COMPETIȚIA PILOȚILOR, CÂT ȘI PENTRU CEA PE ECHIPE.

Contractul cu compania Dell a fost confirmat joi, producătorul de calculatoare, servere și televizoare urmând să asigure necesitățile tehnice, atât cele hardware, cât și cele software, echipei de Formula 1 și diviziei sale de Tehnologii Aplicate.

“McLaren este bucuroasă să anunțe un nou parteneriat de lungă durată cu Dell Technologies, cea mai mare companie privată de tehnologie din lume. Dell Technologies, compus din șapte branduri de anvergură globală, Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream și VMware, își vor aduce toate tehnologiile inovative la grupul nostru, dar și la programele noi de e-sport cum este World’s Fastest Gamer. Parteneriatul înseamnă integrarea tehnologiilor Dell în operațiunile de zi cu zi ale McLaren, inclusiv suport pentru design și producție, operațiuni de tracking, telemetrie, siguranță, stocare și simulări, dar și în cele de atragere de fani de exemplu”, au declarat cei de la McLaren.

Poate cea mai importantă schimbare din cadrul echipei, pe lângă cea de atragere a noului sponsor, constă în noile motoare Renault pe care piloții le vor folosi în noul sezon, după un parteneriat torid de trei ani cu Honda. Contractul cu Dell este perceput ca fiind o îmbunătățire majoră, după ce rezultatele slabe din ultimii ani au micșorat șansele echipei de a atrage noi susținători puternici.

“În primu rând, vom folosi Formula 1 ca să arătăm lumii expansiunea brandului nostru în zone ca Europa și Asia. Vom folosi acest mediu la fel cum am folosit Turneele de Golf PGA cu atât de mult succes în ultimi ani. Peste 400 de milioane de oameni urmăresc Formula 1 în fiecare an, majoritatea din afara Statelor Unite, cu o bună parte dintre fani fiind de asemenea împătimiți ai tehnologiei, care sunt de interes pentru noi. Așa cum vom prezenta brandul Dell pe mașinile și piloții McLaren F1, la fel vom prezenta și utilizarea de către aceștia a tehnologiilor noastre, în campania noastră de brand”, a arătat Dell într-un comunicat de presă.

Piloții McLaren F1 care vor concura pentru echipa engleză în Marele Circ în 2018 sunt Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne.