Pasini, cel mai rapid în testele de la Valencia

Pasini, cel mai rapid în testele de la Valencia

MATTIA PASINI A AVUT CEL MAI BUN TIMP ÎN CLASAMENTUL COMBINAT AL CELOR TREI ZILE DE TESTE DE PE CIRCUITUL RICARDO TORMO, LA CLASA MOTO2.

Veteranul de 32 de ani al echipei Italtrans Racing Team a reușit un tur de 1:35,779, cu doar 0,016 secunde mai rapid decât Lorenzo Baldassari, de la Pons HP 40. Simone Corsi (Tasca Racing Scuderia Moto2) a completat tripleta italiană din fruntea clasamentului. După problemele cu ploaia și apa de pe circuitul valencian din primele două zile, Pasini a fost singurul pilot ieșit pe pistă în prima parte a ultimei zile, ceilalți așteptând să mai crească temperatura asfaltului.

Câștigător al ultimelor trei Mari Premii de anul trecut, Miguel Oliveira a înregistrat al patrulea timp al testelor din Spania. Brazilianul de la Red Bull KTM Ajo este cel mai bine clasat “supraviețuitor” al sezonului 2017, după ce campionul Moto2 Franco Morbidelli și vicecampionul Thomas Luthi au luat calea clasei MotoGP. Veteran al clasei regine și fost vicecampion al vechii clase intermediare de 250 cmc, Hector Barbera a reușit al șaselea timp pe circuitul Ricardo Tormo. Spaniolul se află la primul său sezon la Moto2 și a acuzat probleme de sănătate în prima zi a testelor. Clasat al doilea în campionatul trecut la Moto3, Romano Fenati pare că începe să se adapteze la noua motocicletă. Italianul de la Marinelli Snipers Team a fost cu o secundă mai lent decât Pasini și a stabilit al nouălea timp în clasamentul combinat.

Foto: www.motogp.com

La Moto3, cel mai rapid în cele trei zile de teste a fost Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3), urmat la numai 0,095 secunde de Enea Bastianini (Leopard Racing). Al treilea, la 0,007 secunde de Bastianini, s-a clasat Marco Bezzechi (PruestelGP). Clasa mezină și cea intermediară vor reveni în acțiune începând cu 12 februarie, în testele oficiale de la Jerez.