Valentino Rossi, “expertul” în sfaturi inginerești la Yamaha, gata pentru un nou sezon la MotoGP

Valentino Rossi, “expertul” în sfaturi inginerești la Yamaha, gata pentru un nou sezon la MotoGP

FEEDBACK-UL TEHNIC PE CARE VALENTINO ROSSI ÎL DĂ INGINERILOR DE LA YAMAHA ESTE MULT MAI VALOROS DECÂT CEL AL COECHIPIERULUI MAVERICK VINALES, ESTE DE PĂRERE MANAGERUL ECHIPEI YAMAHA MOTOGP, MASSIMO MEREGALLI.

La finalul celor două zile încurajatoare de teste de la Sepang, Malaezia, atât Rossi, cât și Vinales s-au chinuit să își găsească pasa spre final de antrenamente, încheind pe 8 și respectiv 18 după ce nu au putut regla corect tracțiunea pe spate.

“Credeam că pot fi mai rapid (decât cu o zi înainte) însă realitatea este că amândoi ne-am chinuit foarte mult. Trebuie să identificăm problema, încă nu avem idee ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Rossi.

Vinales a fost atât de descurajat, încât a oprit simularea de cursă, spunând că “am oprit pentru că timpii mei pe tururi nu erau ce trebuia să fie.” Vinales a semnat un contract de doi ani care îl va ține la Yamaha până la finalul lui 2020.  O extindere similară de contract, cel puțin pentru încă un an, este așteptată și de la Rossi în săpătmânile următoare. Chiar dacă Vinales a fost primul care și-a reînnoit contractul, echipa s-a axat în deosebi pe soluțiile pe care Rossi le-a expus după problemele de la Sepang.

În realitate, nu există nicio problemă în cadrul echipei pentru ca Rossi să fie văzut drept pilotul cu mai multă experiență, el fiind până la urmă omul care a câștigat șapte titluri mondiale la clasa regină, ceea ce îl face autoritatea absolută când vine vorba de dezvoltarea și reglarea modelelor M1.

“Remarcile lui Valentino sunt mult mai importante decât cele ale lui Maverick, ceea ce e și normal. Rossi are 39 de ani, Vinales doar 23. Maverick nu are decât să învețe și să țină minte tot ce poate din cunoștințele lui Rossi. E adevărat că fiecare pilot are propriul stil de pilotaj și are nevoi precise și diferite, dar motocicleta noastră poate fi condusă doar într-un singur mod și, dacă baza este bună, amândoi vor fi fericiți”, a declarat Meregalli pentru motorsport.com