Marc Marquez a început discuțiile pentru un posibil sezon 2019 la Honda

Marc Marquez a început discuțiile pentru un posibil sezon 2019 la Honda

CAMPIONUL MONDIAL MOTOGP MARC MARQUEZ A DECLARAT CĂ A ÎNCEPUT DISCUȚIILE CU HONDA PENTRU POSIBILITATEA DE PRELUNGIRE A CONTRACTULUI SĂU PENTRU ÎNCĂ UN AN LA ECHIPA PRODUCĂTORULUI JAPONEZ. LA FEL CA APROAPE TOȚI PILOȚII MOTOGP DIN GRILĂ, MARQUEZ RĂMÂNE FĂRĂ CONTRACT LA FINAL DE 2018, FIIND DEJA ȚINTA SPECULAȚILOR DESPRE VIITOAREA SA COLABORARE.

Maverick Vinales a fost primul dintre piloții echipelor de uzină care și-a anunțat planurile pe 2019, semnând un contract de doi an pentru rămânerea la Yamaha. În ciuda intereselor de la ceilalți producători, Marquez a insistat mereu că rămânerea la Honda este prioritară, atât timp cât modelul RC213V va rămâne unul competitiv, fapt confirmat cu brio după testele de la Sepang, atunci când spaniolul a și dezvăluit începuturile discuțiilor.

“Se pare că modelele noi merg din ce în ce mai repede, de la an la an. Am început discuțiile cu Honda, discutăm, dar nu mă grăbesc cu nimic. Prioritatea mea acum a fost să încep cu bine pre-sezonul, să mă simt confortabil în șaua motocicletei, să văd îmbunătățirile și să îmi confirm mie că echipa a răspuns la cererile făcute. Mă axez mereu pe același lucru, să mă simt confortabil și să văd că Honda continuă să muncească”, a declarat Marc Marquez.

Campionul a mai spus că schimbarea unei echipe este acceptabilă în momentul în care nu te mai simți bine la echipa la care activezi, dar și dacă există motivație din exterior, cum ar fi o ofertă mai bună sau performanțe mai atrăgătoare de la alți producători.

“Schimbi echipa atunci când există o motivație exterioară, când crezi că te poți simți mai bine sau poți atinge performanțe mai bune la o altă echipă. După mine, deocamdată nu duc lipsă de motivație și rezultatele, după cum vedeți, apar deja, așa că nu trebuie să schimb echipe. Până acum, am vorbit doar cu Honda, pentru că așa cum am zis ei sunt prioritari, așa îmi spun inima și corpul că e bine să fac”, a mai declarat Marquez.

Marquez a terminat al șaptelea în ultima zi de teste din Malaezia, fiind cu jumătate de secundă mai încet decât Jorge Lorenzo de la Ducati, liderul clasamentului. Campionul cu patru titluri la activ a fost plăcut surprins de startul de an cu Honda, spunând că motocicleta a fost cea mai bună din toate cele avute în testele de iarnă, precizând totuși că agresivitatea motorului este în continuare o problemă.

“Comparând cu ultimele câteva ierni, aceasta este cea mai bună motocicletă pe care am avut-o. În 2016 am avut de exemplu probleme pe linia dreaptă încă de la primul tur de teste. De această dată, în primele tururi cu noua motocicletă, lucrurile stăteau deja destul de bine, totul a mers bine și am putut încerca lucruri noi. Am început mai bine și am făcut deja îmbunătățiri la putere, am atins viteze maxime mai mari, dar acum este momentul să ne axăm pe perfecționarea fineții la accelerare, pentru că motorul este în continuare prea agresiv”, a concluzionat pilotul Honda.