Piloții MotoGP se pregătesc de primele teste în Thailanda, pe cel mai nou circuit al competiției

Piloții MotoGP se pregătesc de primele teste în Thailanda, pe cel mai nou circuit al competiției

ȚARĂ NOUĂ, CULTURĂ NOUĂ, DAR ȘI ÎNCERCARE NOUĂ PENTRU CEI 24 DE PILOȚI CARE SE PREGĂTESC SĂ TESTEZE CEL MAI NOU CIRCUIT INTRAT ÎN COMPETIȚIE. CIRCUITUL CHANG DIN BURIRAM, THAILANDA ESTE GATA DE TREI ZILE DE TESTE ÎN CARE PILOȚII VOR GUSTA PENTRU PRIMA DATĂ PISTA THAILANDEZĂ, ÎNAINTEA PRIMULUI GRAND PRIX DIN ACEASTĂ ȚARĂ, PROGRAMAT ÎN LUNA OCTOMBRIE A ACESTUI AN.

Buriram este o localitate aflată la 5 ore de mers cu mașina de Bangkok, capitala Thailandei, în partea de nord-est a țării. Construit în 2014, circuitul are 4.6 kilometri, 5 curbe la dreapta și 7 la stânga și a fost până acum folosit doar la cursele din Campionatul Mondial de Superbike. Circuitul este unul total diferit față de cel de la Sepang, Malaezia, acolo unde Jorge Lorenzo a fost cel mai rapid, stabilind cel mai bun timp pe tur din istoria circuitului.

Ducati au început 2018 în mod satisfăcător. Atât Lorenzo, cât și locul doi al sezonului 2017 Andrea Dovizioso au avut doar cuvinte de laudă despre echipa lor și despre managerul David Tardozzi la Sepang, speculând că fanii vor vedea mult mai mult spectacol și în testele de la Buriram, pe lângă progres tehnic pe partea inginerească.

Și Honda are de făcut destule ajustări după testele de la Sepang, mai ales la motor, cu campionul Marc Marquez și coechipierul Dani Pedrosa, cărora li s-a alăturat Cal Crutchlow ca pilot de teste. Acestea din urmă s-au dovedit a fi benefice la Speang, cu Pedrosa și Crutchlow făcându-și simțită prezența în topurile tururilor cronometrate. Marquez a plecat de la Sepang cu timpi mai slabi, însă așa cum a spus chiar el, s-a concentrat pe alte variabile decât timpul.

Între timp Yamaha speră să folosească temperaturile mari de la Buriram și de aderența mai slabă în avantajul lor. După două zile extrem de bune la Sepang, în a treia lucrurile nu au mers la fel de bine. Pe lângă încercarea de a refinisa motocicleta și a înlătura problemele legate de aderență, Yamaha a echipat și o nouă aero-carenă la Sepang, testată cu succes pe circuitul malaezian, carenă care ar putea fi testată și în Thailanda.

Pregătirile pentru 2018 sunt în toi și la viteză maximă pentru toate echipele MotoGP. Cine va ieși victorios în testele de la Buriram? Rămâne de văzut! Testele de pe circuitul thailandez încep pe 16 februarie, cu program de la 9:30 dimineața la 17:30 seara și dureză trei zile. Pitstops.ro vă va ține la curent cu evoluția piloților voștri favoriți pe toată durata testelor.

Templu din Buriram, Thailanda
Foto: Wikipedia.com