Williams și Red Bull, primele două echipe de Formula 1 care își lansează monoposturile pentru 2018

Williams și Red Bull, primele două echipe de Formula 1 care își lansează monoposturile pentru 2018

SE ANUNȚĂ O LUNĂ FEBRUARIE DE NEUITAT PENTRU FANII FORMULA 1 ȘI EXPERȚII ÎN DOMENIU. WILLIAMS ȘI RED BULL SUNT PRIMELE ECHIPE DIN MARELE CIRC CARE URMEAZĂ SĂ ÎȘI LANSEZE NOILE MONOPOSTURI CU CARE VOR CONCURA ÎN 2018.

Primii care vor dezvălui designul noului lor monopost sunt cei de la Wiliams, care își vor lansa noile mașini pe 15 februarie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Londra. Williams debutează astfel în mod oficial în noul sezon 2018, cu 11 zile înainte de primele teste de la Barcelona, Spania. Williams a terminat pe un dezamăgitor loc 5 în 2017, la mai bine de 100 de puncte în spatele locului 4 ocupat de Force India, echipa sperând că nouă mașină le va spori norocul în noul sezon.

Modelul FW41, primul nou model de la Williams de la revenirea lui Paddy Lowe în echipa tehnică în luna martie a anului 2017, va fi prezentat de Lance Stroll și începătorul Sergey Sirotkin, cea mai tânără pereche de piloți din grila 2018.

Intr-un tweet pe contul lor oficial, Red Bull au anunțat de asemenea data la care vor lansa noul RB14, monopostul urmând a fi prezentat pentru prima dată în acest an pe 19 februarie. Cei de la Red Bull nu au dat mai multe detalii despre lansare. În trecut, echipa a tras de timp cât a putut pentru a câștiga zile dedicate muncii la desginul și dezvoltarea mașinii. Pentru 2018 însă, echipa s-a asigurat că are destul timp pentru teste și a grăbit astfel lansarea monopostului.

“Ne axăm pe o dată de lansare mai devreme pentru anul viitor, cu vreo 5 zile înainte de cea din acest an, însă cu un program al producătorului atât de limitat, acele cinci zile vor face diferența. Ne propunem să ajungem la primele teste pregătiți și să scoatem cel puțin 100 de tururi bune în urma acestora”, declara Christian Horner, boss-ul Red Bull la finalul sezonului trecut.

Citește aici despre situația fiecărui monopost la final de 2017 și aici despre orele de start a tuturor celor 21 de mari premii din sezonul 2018. În trecut, echipele din Marele Circ au lăsat cu gura căscată fanii și experții după ce și-au dezvăluit monoposturile, care mai de care mai interesante și… șocante! Unele dintre aceste mașini au fost reamintite într-un top al celor mai surprinzătoare lansări din istoria Formulei 1, pe care îl puteți găsi aici.