FOTO: Monopostul Formula1 pentru sezonul 2018 al celor de la Williams, lansat oficial la Londra

FOTO: Monopostul Formula1 pentru sezonul 2018 al celor de la Williams, lansat oficial la Londra

DUPĂ CE RIVALII DE LA HAAS AU SURPRINS MIERCURI PE TOATĂ LUMEA CU LANSAREA MONOPOSTULUI LOR, JOI SEARA A FOST RÂNDUL CELOR DE LA WILLIAMS SĂ PREZINTE NOUA MAȘINĂ CU CARE SE VOR ALINIA LA START ÎN 2018. MAȘINA A FOST PRIMITĂ CU APLAUZE DE CĂTRE FANII FORMAȚIEI, FIIND UNUL DINTRE MONOPOSTURILE DE LA CARE SE AȘTEAPTĂ PERFORMANȚE IMPORTANTE ÎN SEZONUL COMPETIȚIONAL DIN ACEST AN.

Extrem de puține informații au circulat în online sau în presa tipărită de specialitate despre noua mașină, în afară de câteva comentarii pe care Paddy Lowe le-a făcut în urmă cu ceva timp, spuând că monopostul a suferit o schimbare substanțială față de modelul 2017. Noul model prezentat joi la lansarea din capitala Marii Britanii este primul la care Lowe a avut o influență majoră în ceea ce privește design-ul mașinii.

“Am văzut noua mașină în tunelul de teste și pot să vă spun că arată absolut superb, fiind mult mai agresivă. Simulatorul și alți indicatori au confirmat că am făcut un pas substanțial înainte cu acest monopost”, a declarat directorul tehnic Paddy Lowe de la Williams.

Modelul FW41 a fost prezentat la Londra joi seara, 15 februarie, în jurul orelor 21. Până cu o oră înainte de lansare, nimeni nu știa prea multe detalii despre monopost, acesta fiind păstrat în totală siguranță și la depărtare de ochii curioși ai presei. Canadianul Lance Stroll, care are doar 18 ani și rusul Sergey Sirotkin sunt cei doi piloți care vor manevra noul bolid începând cu testele din pre-sezon, programate să înceapă la Barcelona peste nici două săptămâni, pe 26 februarie.

Șeful tehnic al echipei, Paddy Lowe, crede că mașina echipei pentru 2018 o să fie un “pas important în față” în comparație cu predecesoarele modelului.

“Am setat anumite țeluri intern, și vrem să le atingem, și vor fi ca de obicei foarte detaliate. Am făcut exact asta pentru această nouă mașină, așa că noi credem că o să facem un pas în față, mai ales față de mașina de anul trecut. Cât de departe vom ajunge, sau în comparație cu restul formațiilor, asta nu putem să prezicem. Continuăm să ne autodepășim an după an, lună după lună, deci suntem optimiști că putem realiza multe, dar în același timp rămânem realiști” – Paddy Lowe, CTO Williams F1.

Chiar și cu atâtea promisiuni, fanii formației nu au fost extrem de mulțumiți de revelația celor de la Williams, spunându-și părerile împărțite despre noul monopost pe Twitter, acolo unde formația s-a limitat la a posta câteva imagini cu mașina, nu un livestream cu lansarea, spre dezamăgirea fanilor.

Twitteriștii au comentat despre mașină că ar fi “același model 2017, dar cu halo”, dar și că “Haas a făcut o treabă mai bună cu lansarea lor” sau că “designer-ul a folosit tot albul pentru partea de sus”.  Fanii mai puțin critici au spus că mașina “arată ca o mașină Lowe”, dar și că “e o mașină agresivă, care promite multe în noul sezon”. Cea mai recentă nouă colaborare anunțată din partea echipei engleze este cu compania Acronis, un lider global în protejarea datelor prin stocarea în cloud și stocare virtuală.

Citește și:

FOTO: HAAS, PRIMA ECHIPĂ DIN FORMULA1 CARE ÎȘI PREZINTĂ MONOPOSTUL PE 2018