Red Bull Racing, prima echipă care a scos monopostul 2018 pe circuit

Red Bull Racing, prima echipă care a scos monopostul 2018 pe circuit

RED BULL RACING ȘI-A LANSAT OFICIAL MONOPOSTUL PENTRU SEZONUL 2018. ÎNVELIT ÎN CULORI MATE NEGRU, ALBASTRU ȘI ALB, RB14 MARCHEZĂ O ÎNDEPĂRTARE RADICALĂ DE LA TRADIȚIONALA COMBINAȚIE DE BLEUMARIN, GALBEN ȘI ROȘU, CARE REPREZENTA NU DOAR IDENTITATEA ECHIPEI DE FORMULA 1, CI IDENTITATEA GLOBALĂ A MĂRCII RED BULL.

Motorizate de Renault, monoposturile echipei din Milton Keynes nu prezintă nicăieri sigla francezilor, care, deși nu refuză banii Red Bull Racing, refuză să-și mai asocieze imaginea cu marca austriacă, după problemele din 2014 și 2015. Așa se face că TAG Heuer, celebra orologerie elvețiană, a ajuns să fie reprezentată pe mașinile “taurului” pe post de motorist, deși nu are nicio implicare în dezvoltarea propulsoarelor. Există, totuși, un nume de motorist pe monoposturile Red Bull Racing: cel al Aston Martin. Ca și TAG Heuer, marca britanică e implicată doar financiar în susținerea echipei, pentru moment, cel puțin. Prin urmare, într-o situația de-a dreptul absurdă, marca prezentă pe monoposturile Red Bull ca motorist nu e motorist, iar motoristul prezent e prezent doar ca marcă.

Foto: www.formula1.com
Foto: www.formula1.com

Red Bull Racing nu s-a mai luptat pentru titlu la constructori din 2013 și a câștigat numai opt curse de atunci, îndurând și un sezon fără victorie între timp. Acest lucru i-a obligat să ia măsuri drastice. În ultimii ani, dorind să acorde tehnicienilor cât mai mult timp pentru dezvoltarea monoposturilor, echipa care zdrobit toată competiția din Formula 1 timp de patru ani la rând și-a amânat lansările cât de mult posibil și chiar a renunțat la dreptul de a utiliza monoposturile noi pe circuit în afara testelor oficiale, în scopul filmărilor de promovare.

“Nu era ceva neobișnuit să terminăm mașina, să o pornim pentru prima dată și să o trimitem în Spania pentru startul testelor, totul în aceeași zi”, au spus cei de la Red Bull într-un comunicat oficial. “[…] anul acesta nu a fost nevoie.”

Ca atare, Daniel Ricciardo a devenit primul care a pilotat un monopost 2018 pe circuit. La doar câteva ore după lansarea mașinilor, Red Bull Racing a ieșit pe circuit la Silverstone, pentru filmări. Conform regulamentului, echipele au la dispoziție o zi pentru astfel de acțiuni, în care pot parcurge maxim 100 de kilometri și nu au voie să utilizeze pneuri la specificații de curse. Deloc surprinzător pentru această perioadă a anului – sau pentru orice perioadă a anului în Anglia – la Silverstone a plouat pe timpul filmărilor.

foto: www.formula1.com

Red Bull Racing a anunțat că aspectul actual al monoposturilor reprezintă doar o ediție specială de lansare, iar aspectul final va fi dezvăluit în Barcelona, săptămâna viitoare. Ei au mai folosit, în trecut, acest truc, când au lansat monoposturile într-un camuflaj alb-negru.