Weekend de foc în Thailanda: Pedrosa, rege la Buriram! Surpriza Zarco pe locul 2 și Crutchlow pe 3, în fața campionului Marquez

Weekend de foc în Thailanda: Pedrosa, rege la Buriram! Surpriza Zarco pe locul 2 și Crutchlow pe 3, în fața campionului Marquez

ȘI LA PROPRIU, ȘI LA FIGURAT, PILOȚII DE LA CLASA MARE MOTOGP AU AVUT PARTE DE TREI ZILE DE FOC PE CIRCUITUL DE LA BURIRAM DIN THAILANDA, ACOLO UNDE AU DESFĂȘURAT A DOUA TURĂ DE TESTE PENTRU SEZONUL 2018, DUPĂ CEA DE LA SEPANG. PILOȚII S-AU CHINUIT SĂ ȚINĂ PASUL CU RITMUL IMPUS DE DANI PEDROSA, LIDER LA FINALUL CELOR TREI ZILE DE TESTE, DAR ȘI CU O CĂLDURĂ TOROPITOARE.

Pedrosa a reușit cel mai bun timp din testul de pre-sezon în ultimele ture ale zilei de duminică, luându-i fața lui Johan Zarco de la Tech 3 Yamaha, campion în 2017 la Moto 2. Zarco a fost singurul pilot în afară de Pedrosa care a reușit să scoată un timp mai rapid decât 1 minut și 30 de secunde, reușind un 1 min 29.994 sec bine meritat duminică dimineața, pe care l-a îmbunătățit la 1 m 29.867 sec, reușind să bată performanța lui Marquez de cu o zi înainte.

Se părea că Zarco urma să producă surpriza surprizelor și să termine testele thailandeze pe locul 1, însă cu 20 de minute înainte de finalul ultimei zile de pregătiri, pilotul Honda Dani Pedrosa a reușit să revină și să stabilească cel mai bun timp de circuit la 1 m 29.781 sec, cu doar 0.086 sec mai bun decât cel al pilotului francez.

Cal Crutchlow, cel care a setat ritmul în prima zi de teste, a terminat pe trei cu a lui LCR Honda, la 0.079 sec în fața lui Marquez, care nu a putut să-și îmbunătățească timpul de sămbătă și a suferit și o căzătură. Topul 5 a fost completat de Alex Rins de la Suzuki, care i-a luat fața pilotului Ducati Jack Miller.

Andrea Dovizioso a fost cel mai rapid dintre piloții de uzină a celor de la Ducati, terminând pe șapte, mult în fața lui Jorge Lorenzo care a avut un weekend extrem de nefast. După ce a reușit doar al 10-lea timp sâmbătă, triplul campion MotoGP Jorge a căzut pe un nedorit loc 22, cu o secundă și 846 de sutimi în spatele lui Pedrosa. Nici măcar setarea motocicletei după specificațile din campionatul 2017 nu l-au ajutat pe spaniol cu o revenire.

Foto: LAT Images/Motorsport.com

Completând topul 10 au fost Takaaki Nakagami de la LCR Honda, Tito Rabat de la Avintia Ducati și Valentino Rossi, care a reușit cel mai bun timp pentru Yamaha, la 0.730 sec de lider. Coechipierul Maverick Vinales a terminat pe 12, după ce sâmbătă a treminat pe un mult mai promițător loc 4.

“Pentru mine, testele au fost cele mai rele posibile. Până și cele din Malaezia au fost mai bune, acestea le-au bătut chiar și pe acelea. Când credeam că avem soluția, o pierdeam. Am avut lacune pe toate palierele. Poate de la noile cauciucuri, poate pentru că am fost eu prea nerăbdător și bucuros pentru primele zile, dar duminică, când m-am urcat pe motocicleta, am avut aceleași probleme ca totdeauna”, a spus Maverick Vinales.

Aleix Espargaro și Bradley Smith au setat din nou pasa pentru cele două echipe din care provin, pilotul Aprilia terminând pe 14, iar cel KTM pe 16. Hafiz Syahrin și-a îmbunătățit performanțele pentru a termina pe un loc 21 în ziua a treia, pentru echipa sa Tech 3, învingându-l pe Lorenzo și Ducati-urile cu specificații de 2016 pilotate de Xavier Simeon și Karel Abraham.