Maverick Vinales: “De șase luni nu mă mai simt bine pe motocicletă”

Maverick Vinales: “De șase luni nu mă mai simt bine pe motocicletă”

VALENTINO ROSSI ȘI MAVERICK VINALES NU SUNT MULȚUMIȚI DE CUM SE COMPORTĂ MOTOCICLETELE YAMAHA. CONCLUZIILE TRASE DE CEI DOI PILOȚI DUPĂ TESTELE DIN THAILANDA, DAR ȘI DE TEAM MANAGER-UL MASSIMO MEREGALLI, NU ANUNȚĂ VREMURI BUNE LA ECHIPA DE UZINĂ A CONSTRUCTORULUI DIN IWATA.

Problemele au început anul trecut, când Rossi și Vinales au acuzat o lipsă de aderență, în special pe pistă udă. Astfel, Yamaha a decis să abandoneze complet șasiul din 2017 și să-l dezvolte pe cel actual pornind de la șasiul din 2016. Primele teste, din Malaezia, au mers destul de bine până în ultima zi, când Rossi a înregistrat al optulea timp, iar Vinales abia al 18-lea. Iar în testele de la Buriram situația a fost de-a dreptul dezastruoasă pentru Movistar Yamaha, cu excepția unei sclipiri a lui Vinales în ziua a doua, când a reușit al patrulea timp.

“De șase luni nu mă mai simt bine pe motocicletă”, a răbufnit spaniolul de 23 de ani. “Sunt multe, multe curse în care am avut aceeași problemă și încă nu am aflat care este… bineînțeles că e frustrant. […] Sigur că sunt îngrijorat, pentru că zilele de cursă se apropie rapid […]. Nu sunt tehnician, deci nu știu care e soluția. Eu o să muncesc în continuare și voi fi sută la sută pregătit. Când va fi pregătită și motocicleta, voi forța”.

De patru ori campion mondial cu Yamaha, Valentino Rossi, care nu a terminat mai sus de opt în nicio zi a testelor din Thailanda, a fost mai rezervat decât coechipierul său. Italianul s-a rezumat la a declara că echipa “se zbate și încă nu a îmbunătățit lucrurile prea mult față de anul trecut”. Principala problemă la care se lucrează este electronica, iar Massimo Meregalli nu poate încă să liniștească temerile piloților.

“De fiecare dată când încercăm ceva diferit, se pare că încă e loc de mai bine. Cu siguranță depunem mult efort pentru a îmbunătăți situația. Vă imaginați că încercăm și lucrăm cât putem de mult”, a părut să se scuze team manager-ul Movistar Yamaha.