FOTO: McLaren a dezvelit noul model MCL33 pentru grila 2018

FOTO: McLaren a dezvelit noul model MCL33 pentru grila 2018

ECHIPA DE FORMULA 1 MCLAREN A DEZVELIT NOUL MODEL MCL33 CU MOTORIZARE RENAULT, VINERI DIMINEAȚA, FIIND ULTIMA FORMAȚIE DIN MARELE CIRC CARE ÎȘI LANSEAZĂ MONOPOSTUL ÎNAINTE DE PRIMELE TESTE DIN PRESEZON DE LA BARCELONA. TORO ROSSO A ANUNȚAT DEZVELIREA ÎN PRIMA ZI A TESTELOR DE PRE-SEZON DIN SPANIA.

Echipa britanică a dezvelit mașina online, vineri dimineața, cu trei zile înainte de primele teste de pre-sezon de pe Circuit de Catalunya. Modelul MCL33 al celor de la McLaren, care va fi pilotat de Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne și în acest sezon, este majoritar portocaliu, cu un halo negru și aripi albastre. 

Mișcarea spre un body colorat în portocaliu-papaya a fost pe placul multor fani care anul trecut s-au plâns că design-ul portocaliu și negru nu era destul de apropiat de cel al monopostului folosit în primii an ai echipei de Formula 1, ales de însuși fondatorul Bruce McLaren.

Noul design este asemănător cu cel folosit de Alonso când acesta a pilotat un Andretti brand-uit de McLaren la Indianapolis 500 de anul trecut. Potrivit echipei, modelul MCL33 a suferit “o creștere logică” față de mașina de anul trecut, fiind dezvoltată și rafinată după un an în care echipa a putut să se împace cu noile regulamente.

Mare parte din munca la noua mașină a fost axată pe optimizarea împachetării noului motor Renault, dar și a halo-ului. MCL33 va debuta pe circuit pe parcursul unei zile de filmări în Spania vineri, înainte de cele opt zile de teste de pre-sezon programate pe circuitul din Barcelona-Catalunia, care încep luni.