Espargaro îi vrea pe Marquez sau Pedrosa la KTM

Espargaro îi vrea pe Marquez sau Pedrosa la KTM

POL ESPARGARO A ÎNCEPUT SEZONUL 2018 CUM NU SE PUTEA MAI PROST. A ÎNCASAT O CĂZĂTURĂ ÎN TESTELE DIN MALAEZIA, APOI A RATAT TESTELE DIN THAILANDA DIN CAUZA UNEI OPERAȚII DE HERNIE. ASTA NU-L ÎMPIEDICĂ ÎNSĂ PE SPANIOL SĂ CREADĂ ÎNTR-UN AN BUN PENTRU KTM.

Constructorul austriac a strâns 69 de puncte în sezonul său de debut în MotoGP, suficiente pentru a nu ocupa ultimul loc în clasamentul general. Espargaro a reușit două locuri 9, iar rezultatele din testele de la Buriram îl îndeamnă să spere la mai bine în 2018.

[quote_box name=””]“KTM nu se oprește niciodată: aduce multe lucruri. Testul a mers bine. Au testat două șasiuri, bascule noi… Unii constructori și-au distrus cauciucurile, nu au putut finaliza 20 de tururi. Noi am reușit, dar știm că în cursă vor fi condiții diferite.”[/quote_box]

Pol Espargaro – Red Bull KTM

Espargaro a început antrenamentele, dar încă simte dureri la spate și nu știe în ce formă se va afla pentru testele din Qatar, care încep pe 1 martie. În privința obiectivelor pentru 2018, lucrurile sunt clare pentru spaniol.

[quote_box name=””]“Al doilea an e întotdeauna cel mai greu și va fi lung și dificil. Principalul obiectiv e să ne clasăm în top 10, cum am reușit anul trecut. Asta ar însemna că am făcut o treabă bună în iarnă. Am discutat în cadrul echipei și top 5 sau 6 în unele curse ar fi un rezultat excelent.”[/quote_box]

Pol Espargaro – Red Bull KTM

Campion mondial la Moto2 în 2013 și cel mai tânăr pilot din istorie care a punctat în campionatul mondial de motociclism viteză, Espargaro e dornic să semneze o prelungire a contractului cu KTM. Pilotul de 26 de ani, venit de la Yamaha Tech3, este foarte mulțumit de modul de lucru al austriecilor și își vede viitorul alături de ei… însă visează ca viitorul să-i aducă și un coechipier de calibru.

[quote_box name=””]“KTM își dorește să câștige. Mi-ar plăcea să am drept coechipier pe Marc [Marquez] sau Dani [Pedrosa]. Nu știu dacă motocicleta e pregătită pentru ei, pentru că sunt obișnuiți să piloteze o motocicletă care poate să câștige curse; cred că motocicleta mai are până să ajungă acolo. Dar, mai devreme sau mai târziu, motocicleta va câștiga curse.”[/quote_box]

Pol Espargaro – Red Bull KTM

Cel puțin pentru moment, coechipierul lui Espargaro rămâne Bradley Smith, omul alături de care a câștigat cursa de 8 ore de la Suzuka, în 2015. Englezul a reușit două locuri 10 pentru KTM în 2017.