Marquez semnează pentru încă doi ani cu Honda

Marquez semnează pentru încă doi ani cu Honda

CAMPIONUL MONDIAL, MARC MARQUEZ, A SEMNAT UN NOU CONTRACT CU ECHIPA DE UZINĂ HONDA. ÎN CIUDA INTERESELOR DIN PARTEA ECHIPELOR RIVALE, MARQUEZ A FOST CONVINS DE LA ÎNCEPUT CĂ DOREA SĂ RĂMÂNĂ LA HONDA PANA IN 2020, UNDE CONCUREAZĂ ÎNCĂ DE LA DEBUTURILE SALE LA CLASA MARE, ÎN 2013.

Marquez a speculat chiar el, în testele de pre-sezon din Thailanda, că urmează să semneze un nou deal cu echipa sponsorizată de Repsol.

“Am început să vorbesc deja cu Honda, și vreau să închei un nou contract cu ei cât mai repede ca să mă pot concentra doar pe pilotat”, declara spaniolul de 25 de ani la Buriram.

Marquez devine astfel al doilea pilot de top care semnează un contract de rămânere la echipa la care concurează, fapt ce confirmă că piața de piloți pentru 2018-19 va fi una relativ stagnantă printre echipele din topul clasamentului. Maverick Vinales a semnat primul cu Yamaha pentru încă două sezoane după cel din 2018, în timp ce coechipierul Valentino Rossi, deși încă nedecis, este așteptat să semneze si el cu Yamaha pentru încă cel puțin un an.

Duo-ul celor de la Ducati, compus din Andrea Dovizioso și Jorge Lorenzo, este de asemenea așteptat să rămână la constructorul italian pentru 2019 și chiar 2020. Singurul asupra căruia rămâne încă un semn de întrebare în legătură cu viitorul apropiat este coechipierul lui Marquez, Dani Pedrosa, care concurează la Honda încă din 2006. În ciuda longevității colaborării dintre pilot și echipă, spaniolul s-a ferit din a face vreo alegere clară până acum, spunând totuși la Buriram că motocicleta sa nu a fost tocmai la parametrii pe care și-i dorea.

“Mă gândesc zi de zi la ce să fac. Un contract nou o să vină dacă ești rapid și bun”, a declarat Pedrosa.