Lorenzo, încă nemulțumit de performanțele motorului Ducati GP18

Lorenzo, încă nemulțumit de performanțele motorului Ducati GP18

JORGE LORENZO SPUNE CĂ MODELUL DUCATI DESMOSEDICI GP18 ÎNCĂ NU I SE PARE “NATURAL”, CA O CONCLUZIE LA FINALUL TESTELOR DE PRESEZON DIN QATAR.

Lorenzo a terminat pe locul 10 la finalul celor trei zile de testări, fiind mai lent decât coechipierul Andrea Dovizioso și aproape întrecut de Danilo Petrucci de la Ducati Pramac. Spaniolul a declarat că cele trei zile de teste au fost insuficiente pentru reglarea completă a motocicletei și pentru acomodarea sa cu noile specificații Ducati.

“Am avut doar trei zile de teste, deci puțin timp pentru orice fel de evoluție palpabilă, așa că avem destul loc pentru îmbunătățiri pe viitor. Încă nu simt motocicleta, nu îmi vine natural, așa cum ar trebui. Nu o simt ca motocicleta mea. Trebuie să găsești cea mai bună setare, cea mai bună combinație pentru pilotat și când o găsim, atunci voi putea să lupt pentru victorie și rezultate bune”, a declarat Lorenzo.

Comentariile triplului campion mondial sunt în contrast cu cele inițiale făcute despre modelul GP18, la începutul testelor de la Sepang, atunci când Lorenzo spunea că noul Ducati era mult mai apropiată de o motocicletă “a la Lorenzo”, fiind mai potrivită de stilul lui natural de condus. Jorge rămâne convins că noul GP18 este totuși un pas mare în față pentru Ducati, dar spune că și rivalii echipei au făcut îmbunătățiri majore, care înseamnă o mai grea șansă de afirmare pentru toată lumea.

“Honda a lucrat mult la motor, Suzuki merge foarte bine și la fel de bine merge și Yamaha, cum am văzut de la performanțele lui Vinales. Motocicleta este competitivă, dar fiecare pilot are nevoie de o configurație și o setare aparte. Trebuie să înțelegi ce e bun pentru tine. În această categorie, evoluția nu se oprește la presezon, așa că trebuie să lupți mereu pentru a îmbunătăți motorul puțin câte puțin, în fiecare lună”, a concluzionat Jorge.