Formula 1 2018. Teste Barcelona. Ziua 6

Formula 1 2018. Teste Barcelona. Ziua 6

Daniel Ricciardo a fost cel mai rapid pilot in ziua 6 de teste de pe circuitul Montmelo. Pilotul echipei Red Bull a corectat recordul circuitului folosind pneurile HyperSoft. El a oprit cronometrul la 1m18.047s. Faţă de cel mai bun timp al sesiunilor de teste de iarnă din 2017, timpul lui Ricciardo a fost mai bun cu peste jumătate de secundă. Monopostul RB14 a funcţionat ireproşabil astăzi el reuşind să parcurgă 165 tururi.

Locurile 2 şi 3 au revenit piloţilor Mercedes AMG. Lewis Hamilton a pilotat în sesiunea de dimineaţă, el stabilind a doua performanţă a zilei (1m18.400 | +0,353s), folosind pneurile SuperSoft. Britanicul a parcurs 90 de tururi concentrându-şi atenţia pe evaluarea compoziţiilor moi de pneuri. El a rulat în principal cu pneurile SuperSoft, UltraSoft şi HyperSoft. Coechipierul Bottas, care a preluat monopostul W09 în sesiunea de după amiază, a fost al treilea în clasamentul zilei. Cel mai rapid tur al său, stabilit tot cu pneurile UltraSoft a fost de 1m18.560s. Finlandezul a parcurs 82 de tururi, ducând totalul zilei pentru Mercedes la 172 de tururi.

Sebastian Vettel a fost al patrulea. Desi ziua de astăzi trebuia să fie în totalitate a lui Kimi Raikkonen, finlandezul nu s-a simţit bine de dimineaţă şi a fost înlocuit de Vettel. Germanul a rulat numai cu pneurile Medium şi Soft, cel mai rapid timp al său, 1m19.541s fiind stabilit cu pneurile mai moi. Vettel a adunat în cele 4 ore cât s-a aflat la volan, 66 de tururi.

Brendon Hartley a fost cel 5-lea cel mai rapid pilot al zilei. Neozelandezul a stat mai toată ziua pe ultimele locuril ale clasamentului, însă spre finalul sesiunii a montat pneurile HyperSoft care i-au permis să obţină un timp de 1m19.823s. Monopostul STR13 propulsat de un PU Honda a parcurs 118 tururi, fără incidente.

Fernando Alonso a fost al 6-lea însă zoua celor de la McLaren nu a decurs aşa cum sperau, mai ales după ce în ziua de ieri Vandoorne nu a parcurs decât 38 de tururi. Spaniolul a parcurs 47 de tururi şi a tras pe dreapta în urma unei scurgeri de ulei care a durat mai mult de 5 ore să fie remediată. Spre finalul sesiunii Alonso a mai reuşit să parcurgă alte 7 tururi ducând totalul pentru McLaren la 54.

Conaţionalul Sainz a pilotat monopostul RS18 al celor de la Renault în sesiunea de dimineaţă. Ca şi Vettel el s-a concentrat pe evaluarea pneurilor de compoziţie Medium şi Soft, iar cel mai rapid tur al său a fost stabilit cu pneurile Medium. Spaniolul a adunat 88 de tururi.

Romain Grosjean a avut şi el o zi frustrantă. Ca şi în cazul celor de la McLaren, echipa Haas s-a confruntat cu o scurgere de ulei care i-a obligat să ţină monopostul în garaj destul de mult timp. Până la încheierea sesiunii Grosjean reuşea totuşi să adune 77 de tururi.

Kimi Raikkonen a fost al 9-lea pentru Ferrari. Finlandezul a fost declarat apt să piloteze în sesiunea de după amiază, dar monopostul SF71H cu numărul 7 şi-a făcut apariţia cu 2 ore înainte de finalul zilei. Spre deosebire de Vettel, Raikkonen a făcut un stint de 12 tururi pe pneurile SuperSoft însă fărăsă încerce o simulare de tur de calificare. Finlandezul a parcurs doar 49 de tururi azi ducând totalul zilei pentru Ferrari la 115 tururi.

Lance Stroll a fost cel mai rapid pilot al celor de la Williams. El a rulat în principal cu pneurile Soft şi Medium, timpul său de 1m20.349s fiind suficient doar pentru locul 10. Stroll a parcurs 63 de tururi.

Nico Hulkenberg a preluat monopostul RS18 de la Sainz, fiind primul pilot ieşit pe pistă în sesiunea de după amiază. Germanul a făcut simulări de cursă, rulând numai cu pneurile Soft şi Medium. El a adunat 102 tururi pentru Renault, monopostul RS18 al francezilor fiind maratonistul zilei: 190 de tururi.

Esteban Ocon a pus monopostul VJM11 al celor de de la Force India pe locul 12. Simulări de cursă şi pentru el astăzi. Francezul a parucrs 130 de tururi.

Debutantul Leclerc a fost de serviciu pentru Alfa Romeo Sauber parcurgând 160 de tururi cel mai rapid dintre ele fiind de 1m20.918s. În ultimele două zile Sauber se va concentra pe simulările de calificare.

Serghei Sirotkin a fost ultimul clasat astăzi. Rusul a preluat monopostul de la Lance Stroll în sesiunea de după amiază concentrându-se şi el tot pe simulări de cursă. În ciuda unei probleme cu monopostul Williams FW41 el a reuşit să adune 80 de tururi.

Ultimele două zile de teste vor fi extrem de interesante, echipele începând să pună la punct monoposturile pentru sesiunile de claificare.

Clasamentul zilei: