Pirelli anunță compozițiile pentru 6 GP-uri. Hypersoftul vine abia în Canada

Pirelli anunță compozițiile pentru 6 GP-uri. Hypersoftul vine abia în Canada

PIRELLI A DEZVĂLUIT SELECȚIA DE PNEURI PENTRU 6 GP-URI DIN 2018. .

Potrivit reglementărilor Formula 1, Pirelli sunt obligați să vină cu trei tipuri diferite de compoziții pentru fiecare weekend de competiție. Pentru primele curse ale sezonului, Australia, Bahrain, China și Azerbaijan, producătorul a alocat deja gumele necesare, după cum urmează:

Australia: soft, supersoft, ultrasoft;

Bahrain: medium, soft, supersoft;

China: medium, soft, ultrasoft;

Azerbaijan: soft, supersoft, ultrasoft.

Pentru cursele din Spania și respectiv Canada, piloții urmează să își aleagă seturile de pneuri pe care și le doresc, bazându-se pe recomandările făcute de cei de la Pirelli. În Spania și Canada, piloții sunt îndrumați să aleagă următoarele tipuri de pneuri:

Spania

Calificări: medium/soft;

Cursă: supersoft

Canada

Calificări: supersoft, ultrasoft;

Cursă: hypersoft.

Regulamentul spune că fiecare pilot trebuie să salveze pentru Q3 un set din cea mai moale compoziție dintre cele nominalizate. Acest set va fi înapoiat Pirelli după Q3 de către piloții care se califică în Top 10, piloții clasați mai jos putând păstra pneurile pentru cursă. Fiecare pilot trebuie să aibă ambele seturi disponibile pentru cursă și trebuie să utilizeze cel puțin unul dintre acestea.

Echipele sunt libere să aleagă celelalte 10 seturi utilizând astfel în total 13 seturi pentru weekend. Nominalizarea pneurilor pentru cursele extra-europene se va face cu 14 săptămâni în avans, în timp ce pentru cele din Europa, termenul este de 8 săptămâni în avans.