Sauber e pusă pe fapte mari. Dar nu imediat

Sauber e pusă pe fapte mari. Dar nu imediat

READUCEREA MĂRCII ALFA ROMEO ÎN FORMULA 1 FACE PARTE DINTR-UN PLAN DE LUNGĂ DURATĂ AL CELOR DE LA SAUBER. FREDERIC VASSEUR NU SE AȘTEAPTĂ LA MINUNI PESTE NOAPTE.

Francezul din fruntea echipei elvețiene, care a terminat pe ultimul loc în clasamentul constructorilor anul trecut, crede că parteneriatul tehnic și comercial cu noul sponsor titular va deschide noi oportunități. Dar Roma nu a fost construită într-o zi.

[quote_box name=””]Dacă privim către alte proiecte, precum Red Bull acum zece ani sau Mercedes acum șapte ani, a durat până când au ajuns în postura de a se lupta pentru titluri și a câștiga. În cazul Mercedes, a preluat Brawn, care era campioană mondială. A durat cinci ani să devină din nou campioană mondială.[/quote_box]

Frederic Vasseur – team principal Alfa Romeo Sauber F1

Sauber a strâns doar cinci puncte în sezonul 2017, când i-a avut ca piloți pe Marcus Ericsson și pe Pascal Wehrlein. Pentru 2018 s-a renunțat la acesta din urmă în favoarea monegascului Charles Leclerc, campionul en-titre al Formulei 2, care anul trecut testase cu Sauber. Cea mai importantă schimbare s-a înregistrat însă la nivelul motorului. După ce în 2017 au utilizat un motor Ferrari din 2016, elvețienii au renunțat la parteneriatul cu italienii și s-au înțeles cu Honda… doar pentru a se răzgândi câteva săptămâni mai târziu și a semna din nou un contract cu Ferrari. De această dată, însă, pentru motoare de ultimă generație, care Vasseur speră că vor ajuta Sauber să ajungă la mijlocul plutonului, în primă fază.

[quote_box name=””]Trebuie să fim realiști. Știu foarte bine că va dura până vom obține rezultate și ne vom îmbunătăți. […] Va fi un proiect pe termen mediu să ajungem la mijlocul plutonului, nu se va întâmpla într-un an sau doi ani. Uitați-vă la Force India, care e un punct de referință bun și un proiect bun. Erau foarte în urmă. Au construit ceva foarte solid. Au fost în mod constant pe locul cinci, patru, în ultimele două sau trei sezoane. Dar a durat zece ani să ajungă la acest ritm.[/quote_box]

Frederic Vasseur – team principal Alfa Romeo Sauber F1

Pe lângă îmbunătățirile de ordin tehnic asigurate de Ferrari și Alfa Romeo, Sauber a reușit și să se redreseze financiar, după ani de instabilitate. Frederic Vasseur a preluat funcția de team principal la jumătatea sezonului trecut și, de atunci, numărul de angajați a crescut de la 320 până la aproximativ 400. Iar francezul continuă politica de întărire a forței de muncă și vrea să ajungă la 450 de angajați anul acesta.