Valentino Rossi rămâne în MotoGP până la final de 2020

Valentino Rossi rămâne în MotoGP până la final de 2020

Valentino Rossi a semnat cu Yamaha o prelungire de contract care-l va ține la echipă încă doi ani după sezonul actual.

După ce a dat de înțeles că echipa sa, VR46, nu va promova la MotoGP până cel devreme în 2021, Rossi și-a bucurat fanii confirmându-și prezența în campionat până în 2020.

În vârstă de 39 de ani, italianul s-a clasat al 5-lea anul trecut, obținând o victorie în Marele Premiu de la Assen. Colaborarea sa cu Yamaha datează din 2004, Rossi câștigând patru dintre cele șapte titluri ale sale la clasa regină alături de gruparea japoneză. Acesta a întrerupt relația cu echipa în anii 2011 și 2012, revenind însă la Yamaha în 2013.

Contractul său urma să expire la finalul sezonului ce va începe chiar mâine în Qatar, iar prelungirea sa vine ca o veste îmbucurătoare pentru numeroșii fani ai italianului. Rossi va avea 41 de ani în 2020, când înțelegerea sa cu Yamaha va expira.

„Când am semnat ultimul meu contract cu Yamaha, în martie 2016, m-am întrebat dacă a fost ultimul contract al meu ca pilot MotoGP,” a declarat Rossi. „În acel moment am decis că voi lua o decizie în acest sens în următorii doi ani. În aceștia am ajuns la concluzia că doresc să continui, fiindcă cursele, faptul că sunt un pilot MotoGP și în special faptul că pilotez un M1, acestea sunt lucrurile care mă fac să mă simt bine.”