Ricciardo vrea ca Red Bull să-și arate mușchii în Australia

Ricciardo vrea ca Red Bull să-și arate mușchii în Australia

DANIEL RICCIARDO SE AŞTEAPTĂ LA O LUPTĂ ÎN TREI PENTRU TITLUL MONDIAL LA CONSTRUCTORI ANUL ACESTA, ÎNTRE RED BULL, MERCEDES ŞI FERRARI. IAR AUSTRALIANUL VREA CA RED BULL SĂ-ŞI DEMONSTREZE FORŢA ÎNCĂ DIN ACEST WEEKEND, ÎN MARELE PREMIU AL AUSTRALIEI.

În 2017, echipa austriacă a câştigat trei curse (două dintre ele în ultimele şase runde) şi a încheiat pe locul trei în clasamentul constructorilor. În 2018, însă, sunt toate şansele să avem o luptă mult mai strânsă la vârf. Toto Wolff, team manager la Mercedes, a prezis, indirect, că Red Bull va fi mult mai competitivă decât anul trecut. Ricciardo crede acelaşi lucru.

[quote_box name=””]Gândidu-mă strict la primele trei [echipe], aş spune că suntem cam într-o jumătate de secundă. Cred că sunt chiar rezervat când spun asta, dar, realist, dacă vor fi şase maşini într-un interval de jumătate de secundă, se anunţă grozav. Imi place să cred că diferenţa nu va fi mai mare. Nu ştiu exact cum ne situăm în raport cu Ferrari. Cred că suntem foarte aproape, dar n-aş putea să vă spun dacă noi suntem cu o zecime de secundă mai rapizi sau ei sunt.[/quote_box]

Daniel Ricciardo – Red Bull Racing

Anul trecut, Ricciardo s-a impus în Marele Premiu al Azerbaidjanului, ajutat de o problemă la monopost care l-a forţat pe Lewis Hamilton să intre la boxe, dar şi de o penalizare stop-and-go de 10 secunde pentru Sebastian Vettel. Pentru prima etapă a noului sezon, Ricciardo s-a ferit să dea pronosticuri, dar se aşteaptă ca Red Bull să arate încă din prima cursă că e o echipă care se va lupta la titlu.

[quote_box name=””]E mult mai multă încredere în cadrul echipei. În fiecare an am muncit mult pentru a construi o maşină rapidă, dar în teste nu am avut rezultate pe măsură. În această iarnă, însă, am reuşit mai mult. Dacă am avea un weekend bun [în Australia], ar fi o declaraţie în vederea anului acesta şi ar demonstra că ne luptăm pentru titlu. Ar fi grozav să pornim cu dreptul.[/quote_box]

Daniel Ricciardo – Red Bull Racing

Contractul lui Ricciardo cu Red Bull expiră la finalul lui 2018, astfel că un sezon bun din partea australianului de 28 de ani i-ar putea aduce un salariu mai mare. Sau, poate, un loc într-o altă echipă, având în vedere că Valtteri Botas (Mercedes) şi Kimi Raikkonen (Ferrari) sunt şi ei în ultimul an de contract.