Formula 1 Australia: Mercedes în continuare în față în FP2

Formula 1 Australia: Mercedes în continuare în față în FP2

Lewis Hamilton se impune și în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere. Pilotul Mercedes a stabilit un timp de 1m23:931s (cu 3 zecimi mai lent ca in 2017) folosind pneurile UltraSoft.

La o zecime în spatele lui s-a clasat Max Verstappen iar imediat în spatele său, tot la o zecime, Valtteri Bottas.

Ca și în FP1, urmează în corpore piloții Ferrari, din nou Raikkonen mai rapid ca Vettel. Distanța dintre cei doi a fost de 250 de miimi.

Haas confirmă faptul că monopostul VF-18 pare să fie rapid. Romain Grosjean a încheiat a doua sesiune de antrenamente pe locul 6(+0,717s), în fața lui Daniel Ricciardo aflat în aceeași zecime cu francezul.

Fernando Alonso a fost al 8-lea pentru McLaren, la aproape 1.3s de lider. Spaniolul este urmat de al doilea monopost VF-18, cel al lui Magnussen și de coechipierul său, Stoffel Vandoorne pe al doilea monopost MCL33,

Carlos Sainz a fost al 11-lea, din nou cel mai rapid pilot al celor de la Renault. Sergio Perez a jucat rolul de tampon între piloții Renault, mexicanul fiind al 12-lea în sesiune, înaintea lui Nico Hulkenberg.

Lance Stroll a fost cel mai rapid pilot de la Williams (+1,612s) dar pe turul de revenire la boxe de la sfârșitul sesiunii a fost obligat sa traga pe dreapta pentru a proteja PU-ul ajuns în zona roșie a temperaturii.

Esteban Ocon a terminat pe 15, iar în urma lui piloții Toro Rosso Honda. Brendon Hartley a fost cu 20 de miimi mai rapid decat francezul Gasly.

Sergey Sirotkin termină sesiunea pe locul 18 cu 4 zecimi în urma lui Stroll.

Ca și în FP1, Sauber ocupă ultimele două poziții. Numai ca de data asta diferența dintre cei doi piloți ai echipei elvețiene a fost de doar o miime de secundă.