Formula 1 Australia: Mercedes începe sezonul cu dreptul în FP1

Formula 1 Australia: Mercedes începe sezonul cu dreptul în FP1

Lewis Hamilton a câștigat prima batalie din 2018 impunându-se în FP1. Britanicul a stabilit un timp de 1m:24.026 (mai rapid cu 2 zecimi față de timpul stabilit în FP1 în 2017) folosind pneurile UltraSoft (cele mai moi aduse aici de Pirelli). Cele mai bune sectoare au aparținut tot lui Hamilton.

Coechipierul lui, Valtteri Bottas, a fost al doilea, finlandezul avand o intarziere de peste jumătate de secundă. Si el a folosit tot pneurile UltraSoft.

Locul 3 i-a revenit olandezului Verstappen. Pilotul Red Bull a avut o intârziere de peste 7 zecimi. Max a folosit pneurile SuperSoft.

Pilotii Ferrari urmează în clasament cu Raikkonen înaintea lui Vettel. Timpul lui Kimi (1m:24.875) a fost cu 8.5 zecimi mai lent decat al lui Hamilton, însă întârzierea nu este foarte mare având în vedere ca finlandezul a folosit pneul cel mai dur adus aici de Pirelli. Vettel a fost cu o zecime mai lent ca Raikkonen. Programe diferite pentru piloții Ferrari. Vettel a folosit pentru cel mai rapid tur al lui pneul SuperSoft.

Daniel Ricciardo a fost al 6-lea pentru Red Bull. Pilotul local a folosit tot pneurile SuperSoft terminând sesiunea cu o zecime în urma lui Vettel.

Suprinzătorul monopost Haas il aduce pe Grosjean pe locul 7. Cel mai rapid tur al său (+1,704s) a fost stabilit pe compoziția cea mai moale de pneu.

Dupa ce a stat în garaj mai bine de jumătate de sesiune din cauza unor probleme de supraîncălzire ale țevii de eșapament (remember Barcelona?), Fernando Alonso reușește să oprească cronometrul la 1m:25.896s. Spaniolul a folosit pneurile SuperSoft.

Primul Renault apare pe locul 9, Carlos Sainz fiind cel mai rapid pilot al echipei franceze. Si el a stabilit cel mai bun timp al său folosind tot pneurile SuperSoft.

Al doilea McLaren, cel al lui Vandoorne încheie top 10. Belgianul a încheiat sesiunea la aproape 2.5s în urma lui Hamilton.

Pierre Gasly este primul pilot în afara top 10, francezul aducând monopostul Toro Rosso propulsat de PU-ul Honda la cateva miimi în urma lui Vandoorne.

Sirotkin a fost al 12-lea, rusul fiind mai rapid ca Lance Stroll din poziția de debutant.

Nico Hulkenberg urmează în clasament, germanul fiind secondat de al treilea francez de pe grilă, Esteban Ocon.

Canadianul Stroll a fost al 15-lea cu Perez, al doilea pilot Force India pe locul imediat următor.

Kevin Magnussen nu s-a înțeles cu monopostul Haas, el adunând doar 13 tururi de-a lungul celor 90 de minute.

Al doilea monopost Toro Rosso Honda s-a clasat pe locul 18, iar ultimii doi piloti au fost cei de la Alfa Romeo Sauber. Marcus Ericsson a fost cu aproape o secundă mai rapid decât debutantul Leclerc.

© F1.com