Lewis Hamilton, ultimul sezon în Formula 1? David Coulthard crede ca e posibil

Lewis Hamilton, ultimul sezon în Formula 1? David Coulthard crede ca e posibil

VEȘTILE CĂ LEWIS HAMILTON SE VA RETRAGE DIN FORMULA 1 LA FINAL DE SEZON 2018 NU CIRCULĂ DE AZI SAU DE IERI, ÎNSĂ PÂNĂ ACUM PILOTUL MERCEDES LE-A NEGAT. DAVID COULTHARD, FOST PILOT LA MCLAREN, WILLIAMS ȘI RED BULL RACING, SPUNE CĂ HAMILTON SE VA RETRAGE DOAR CÂND NU VA MAI PUTEA FACE FAȚĂ MENTAL LA RUTINA ZILNICĂ DIN MARELE CIRC, FAPT CE S-AR PUTEA ÎNTÂMPLA CHIAR LA FINAL DE SEZON 2018.

Potrivit fostului pilot, Hamilton va părăsi campionatul mondial doar atunci când nu va mai putea face față la solicitarea psihică pe care un sport precum Formula 1 o impune piloților. Numele britanicului este pe buzele tuturor în aceste zile, înainte de prima cursă a campionatului din Australia, care are loc duminică și în care Hamilton începe bătălia pentru a-și apăra titlul.

Coulthard crede că acesta ar putea fi chiar ultimul sezon pentru Hamilton, însă doar dacă britanicul se va plictisi de activitățile de zi cu zi dintr-o competiție de anvergura Formulei 1.

“Nu cred că e vorba despre pierderea vitezei, ci despre pierderea motivației. El este, așa cum suntem toți cei care am început să pilotăm de la vârste fragede, făcut pentru asta. La asta se gândește non-stop, de când se trezește, până când se culcă seara. Când se adună toate și se trezește cu gândul că poate totul este prea mult, în acel moment s-a terminat. Toți avem bagaje mentale cu noi, le acumulăm în viață fără să vrem. Poate e un bagaj de firmă de la Louis Vuitton sau, dacă nu avem atât de mult noroc, un troller de la supermarket. Totul se rezumă la cum ne împărțim timpul și la cât de multă poftă ne rămâne pentru competiție la final de zi. Până la urmă, va ceda, e doar o chestiune de timp”, este de părere David Coulthard.

Hamilton nu a avut aceeași părere în cadrul conferinței de presă de joi, reacționând virulent la comentariul cum că ar fi “cam obosit” făcut de unul dintre jurnaliști.

“Nu sunt deloc obosit. Sunt doar la al 12-lea sezon în care facem această conferință de presă. Nu sunt cel mai mare fan al conferințelor de presă, nici cel mai avid fan al primei curse a sezonului, dar sunt extrem de entuziasmat să mă urc în mașină. Sunt pregătit de luptă”, a confirmat Hamilton.

Coulthard crede că deznodământul campionatului 2018 nu va fi cel care va decide dacă Hamilton va continua sau nu să concureze în Formula 1, după expirarea contractului cu Mercedes.

“Se poate retrage chiar la final de an, fie că este sau nu campion. E într-o poziție ideală în viață, are 30 de ani, e independent, foarte bogat, orice ar cere, i se va da. Realitatea din fața lui e foarte diferită față de cea pe care o trăia acum câțiva ani, când era în plină evoluție”, a mai precizat Coulthard.