Conferința de presă de la Melbourne, prilej de ceartă între liderii Ferrari și Red Bull

Conferința de presă de la Melbourne, prilej de ceartă între liderii Ferrari și Red Bull

CONFLICT ÎNTRE LIDERII ECHIPELOR FERRARI ȘI RED BULL LA CONFERINȚA DE PRESĂ DEDICATĂ ACESTORA DINAINTEA CURSEI DE LA MELBOURNE. BOSS-UL FERRARI, MAURIZIO ARRIEVABENE ȘI CHRISTIAN HORNER DE LA RED BULL S-AU LUAT LA CEARTĂ PENTRU TRECEREA FOSTULUI OFICIAL FIA LAURENT MEKIES LA FERRARI.

Mekies trece la echipa tehnică a celor de la Ferrari după o vacanță de doar șase luni, Horner acuzându-i pe cei de la Scuderie că încalcă un cod etic nescris, dar acceptat de către liderii tuturor echipelor, care spune că un fost oficial FIA nu are ce căuta la o echipă de Formula 1 dacă nu au trecut măcar 12 luni de la data la care a părăsit postul de oficial. Controversa a stârnit discuții aprinse la conferința de presă a liderilor de formații, Arrivabene spunând că Ferrari nu a încălcat nicio regulă.

“Nu e nimic în neregulă, am respectat legea locală elvețiană, acolo unde Laurent a fost angajat. După care am acceptat și concediul de 6 luni. Am auzit comentarii despre o așa-numită înțelegere amiabilă, așa ceva nu este legal”, a precizat Arrivabene.

Christian Horner, team principal la Red Bull, este îngrijorat că Mekies va merge la Ferrari cu un bagaj de informații importante despre toate echipele, care s-ar putea să le fie foarte utile celor de la Scuderie. Chiar dacă a înțeles punctul de vedere al lui Arrivabene despre legea angajărilor, Horner crede în continuare că problema este una de natură etică.

“Există o reglementare clară, să nu se ocupe o poziție la o echipă decât după 12 luni de la data la care oficialul din FIA sau FOM a plecat din funcția pe care o deținea. Unele echipe au cerut ca perioada să fie chiar de trei ani, dar în final s-a decis la 12 luni. E dezamăgitor că totul s-a întâmplat acum 6 săptămâni. Da, te poți folosi de faptul că reglementările nu sunt oficiale, dar ca grup, am fost de acord asupra înțelegerii, așa că da, cred că este o problemă”, a precizat Christian Horner de la Red Bull.

Horner a mai explicat și că și mai trist i se pare că tocmai Sergio Marchionne de la Ferrari a fost cel care a cerut perioada de trei ani de pauză, înainte ca un fost oficial FIA să poată fi angajat de o echipă din Marele Circ. Toto Wolff crede că, deși situația este una delicată, aceasta nu se compară cu trecerea lui Marcin la Renault, de la FIA, și că nu ar trebui să stârnească așa de multe controverse cum o face.