Formula 1 Australia: Ploaia apare în FP3

Formula 1 Australia: Ploaia apare în FP3

A treia sesiune de antenamente libere a început sub un cer acoperit și cu pista inundata. Previziunile meteo indicau faptul că, cel puțin până la începutul sesiunii de calificări, nu va mai ploua asa ca piloții au ieșit pe pistă. Echipele au primit din partea FIA încă un set de pneuri intermediare pentru a le determina să ruleze în FP3 lucru care s-a și întâmplat.

Sebastian Vettel a fost cel mai rapid pilot al sesiunii. Germanul a montat pneurile UltraSoft cu 3 minute înainte de finalul sesiunii și a coborât timpul de referință cu 5 secunde.

Kimi Raikkonen a fost al doilea și el folosind pneurile UltraSoft în ultimele 2 minute ale sesiunii. Finlandezul a venit la 2,4s de Vettel.

Alfa Romeo Sauber apare pe locul 3 grație lui Marcus Ericsson însă și suedezul a folosit pneurile UltraSoft spre desebire de ceilalți.

Max Verstappen a încheiat pe locul 4, el fiind cel mai rapid pilot dintre cei ce au folosit doar pneurile intermediare. Spaniolul Sainz de la Renault a venit pe 5. El a stabilit cel mai bun timp al sau cu 4 minute înainte de finalul sesiunii și el încălțat tot cu pneurile intermediare.

Ricciardo, proaspăt deținător al unei penalizări de 3 locuri pe grilă a fost al 6-lea cel mai rapid pilot. El a fost urmat de Valtteri Bottas de la Mercedes. Finlandezul a încălțat pneurile UltraSoft însă nu și-a îmbunătățit timpul făcut cu pneurile intermediare.

Hamilton a încheiat pe 8 fiind urmat de perechea de la McLaren condusă de Stoffel Vandoorne. Fernando Alonso și-a vărsat nervii pe inginerii săi la sfârșitul sesiunii pentru că a ratat ieșirea pe pneurile UltraSoft.

Piloții Toro Rosso au fost următorii în clasament cu Gasly înaintea lui Hartley. Ei au fost urmați de piloții Williams conduși de Sirotkin. Lance Stroll a ratat jumătate de sesiune după ce tehnicienii Williams au descoprit o problemă la cutia de viteze a canadianului. Fiind sâmbătă, o schimbare a agregatului ar fi dus la o penalizare de 5 locuri pe grilă însă mecanicii au reușit să o repare.

Romain Grosjean a fost al 15-lea, urmat de Leclerc și coechipierul Magnussen. Hulkenberg a fost ultimul pilot clasat cu timp pe tabelă. Asta pentru că piloții Force India au ales să nu iasă în ultima sesiune de antrenamente libere.

© f1.com