Carlos Sainz aproape a vomitat pe final de cursă la Melbourne

Carlos Sainz aproape a vomitat pe final de cursă la Melbourne

DUMINICĂ, PE FINALUL CURSEI DE LA MELBOURNE, CARLOS SAINZ A FOST LA UN PAS SĂ PIARDĂ CONTROLUL, FIINDU-I FOARTE GREU SĂ NU VOMITE ÎN CASCĂ.

Pilotul care a trecut prin momentele grele la final de Grand Prix este Carlos Sainz de la Renault. De vină a fost o defecțiune la sticla de apă pe care piloții o au poziționată pe spate și care îi alimentează automat printr-un furtun montat în cască. Spaniolul, care a terminat pe locul 10 cursa de duminică, plecând de pe locul al nouălea, a declarat că problema i-a transformat după-masa într-una de coșmar.

“Pompa de apă îmi dădea să beau apă într-una începând cu turul întâi, iar eu am băut și tot băut, fără să îmi dau seama măcar. Mi-am umplut stomacul de apă și nu m-am simțit deloc bine. La un moment dat, în timp ce eram în spatele Safety Car-ului, aproape că am vomitat. De acolo, m-am concentrat spre a ajunge la final, nimic altceva”, a declarat Sainz.

Coechipierul spaniolului, Nico Hulkenberg, a terminat pe locul 7, cei doi piloți reușind astfel să debuteze în sezonul 2018 cu ambele mașini în puncte pentru Renault. Nico Rosberg, campion mondial în 2016 invitat la Melbourne pentru a comenta cursa, a declarat că înțelege prin ce a trecut Sainz.

“Imaginați-vă câte chestii pot să meargă prost, nu e incredibil? E un simplu tub pentru lichide, și totuși, îți poate strica întreaga cursă. Și eu am pățit ceva similar, dacă stau să mă gândesc. De exemplu, sunt atât de multe butoane pe volan, la Monaco am reușit să apăs unul greșit, cel pentru băuturi. Atunci, trebuia să îți pui singur tubul în gură ca să bei. Nu îl aveam, am atins butonul și lichidele s-au împrăștiat în cască, la 320 de kilometri pe oră cât aveam în tunelul de la Monaco. Nu am văzut absolut nimic preț de câteva momente. A fost înfricoșător”, a declarat Nico Rosberg.