Robert Kubica, rezervat în declarații despre startul slab al Williams în sezonul 2018

Robert Kubica, rezervat în declarații despre startul slab al Williams în sezonul 2018

DUPĂ UN START DE-A DREPTUL DEZASTRUOS ÎN SEZONUL COMPETIȚIONAL 2018, PILOTUL DE REZERVĂ WILLIAMS, ROBERT KUBICA, NU A VRUT SĂ FACĂ PREA MULTE COMENTARII LEGATE DE PRIMA CURSĂ A ANULUI. ACESTA S-A REZUMAT LA A SPUNE CĂ EXISTĂ FOARTE MULT LOC PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIRI ȘI CĂ VA LUCRA ALĂTURI DE ECHIPĂ PENTRU A SPORI PERFORMANȚELE MONOPOSTULUI.

Kubica s-a ferit de la a face prea multe declarații despre startul prost al celor de la Williams în sezonul 2018. În paddock circulă deja zvonuri potrivit cărora, dacă situația la Williams nu se va îmbunătăți în următoarele curse, piloții de rezervă ar putea să le ia locurile lui Lance Stroll și Sergey Sirotkin, titularii formației.

Stroll nu s-a ferit să critice echipa după cursa din Australia, după ce rusul Sirotkin s-a calificat de pe locul al 19-lea în cursa de la Melbourne.

“Nu ar fi corect din partea mea să spun ce cred, pentru că nu este treaba mea să îmi dau cu părerea. Dar cred că Lance Stroll a fost destul de bun în cursă. Nu a fost o cursă ușoară pentru el, deoarece a pierdut din testele dinainte de prima cursă și când nu ai acumulată pregătire, poți pierde mult. Din același motiv Sirotkin a avut o cursă foarte grea”, a explicat Robert Kubica, pilot de rezervă la Williams.

Kubica a mai vorbit și despre testele de pre-sezon din Barcelona, dar și despre viitorul echipei.

“După Barcelona am spus că, dacă vrem să intrăm în Q2, trebuie să fim la sub două secunde după lider. La final, am avut un deficit de 2.2 secunde, deci peste maximul calculat. Ce se va întâmpla în viitor? Asta nu pot să știu, dar dacă ne uităm atent la situație, e greu să credem că se va schimba ceva în bine dacă nu se fac anumite modificări”, a concluzionat Kubica.

La cursa de duminică, Lance Strolls a terminat penultimul, la 78 de secunde după Vettel, în timp ce Sirotkin a abandonat după doar patru tururi parcurse.