Albert II: “Ferrari și Monaco sunt cele mai importante lucruri din Formula 1”

Albert II: “Ferrari și Monaco sunt cele mai importante lucruri din Formula 1”

PRINȚUL ALBERT II DE MONACO, UN CUNOSCUT ÎMPĂTIMIT DE AUTOMOBILE ȘI CONDUCĂTOR AL STATULUI CU CEL MAI STRĂLUCITOR MARE PREMIU, SPERĂ CA DISENSIUNILE DINTRE FERRARI ȘI PATRONATUL FORMULEI 1 SĂ NU DUCĂ LA MĂSURI DRASTICE DIN PARTEA SCUDERIEI.

Echipa italiană – și nu numai ea – și-a exprimat nemulțumirea față de intențiile celor de la Liberty Media de a introduce o limită de buget și de a uniformiza recompensarea rezultatelor. Sergio Marchionne a mers până într-acolo cât să amenințe că Ferrari va părăsi F1 și va înființa o competiție rivală; iar Toto Wolff, team principal la Mercedes, a dat de înțeles că e gata să-l urmeze pe Marchionne. Într-un interviu acordat britanicilor de la The Independent, Prințul Albert II a comentat situația.

[quote_box name=””]Este adevărat că Ferrari și Monaco sunt cele mai importante două lucruri din F1. Există o asemenea istorie și o asemenea aură mistică în jurul numelui Ferrari și al succesului înregistrat; imaginea și legenda mașinilor roșii și ceea ce înseamnă ele pentru lumea automobilismului și însăși pentru lumea curselor. E greu de imaginat Formula 1 fără ele.[/quote_box]

Albert II, prinț de Monaco

Prieten cu toată lumea bună din Formula 1 și nu numai, Albert II apreciază eforturile celor de la Liberty Media de a reda strălucirea de odinioară a acestei competiții; o strălucire care nu este personificată nicăieri mai bine decât în emblematicul Mare Premiu de la Monte Carlo.

Foto: acm.mc

[quote_box name=””]Cred că acest nou accent pe mai multă comunicare și pe spectacol este binevenit pentru imaginea de ansamblu. Desigur, complică puțin procedurile, dar cred că este interesant, în special pentru a atrage un public nou și a avea mai multă expunere pentru piețe diferite, grupe de vârstă diferite și niveluri diferite. F1 trebuie să continue să fie atrăgătoare pentru fanii sportului și numai pentru fanii motorsportului, ci pentru un public mai larg.[/quote_box]

Albert II, prinț de Monaco

Alergat încă din 1929 pe străzile din Principat, Grand Prix de Monaco este una dintre cele mai dificile și mai spectaculoase curse din calendarul Formulei 1 și a fost scena a destule surprize (vezi Olivier Panis, în 1996) și dueluri istorice (Senna vs. Prost, în orice cursă între 1984 și 1993). Anul acesta, weekendul de cursă de la Monte Carlo este programat pentru 24-27 mai.