Red Bull Racing cere schimbarea regulilor din Formula 1

Red Bull Racing cere schimbarea regulilor din Formula 1

ȘEFUL FORMAȚIEI RED BULL RACING, CHRISTIAN HORNER, CREDE CĂ A SOSIT MOMENTUL PENTRU CA UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE REGULI ALE COMPETIȚIEI SĂ FIE SCHIMBATE. MODIFICAREA AR VENI MAI ALES ÎN BENEFICIUL PILOȚILOR RED BULL, DAR ȘI PENTRU RESTUL GRILEI CARE NU DISPUNE DE TEHNOLOGII CA CELE ALE MERCEDES.

După turul care l-a plasat pe Lewis Hamilton, pilotul Mercedes-AMG Petronas în fruntea grilei de start în cursa de duminica trecută din Australia, Christian Horner, team manager la Red Bull a cerut modificarea unei reguli importante, care nu face decât să ajute pilotul Mercedes să scoată timpi impresionanți în calificări, crede boss-ul formației.

Turul de pole-position a lui Hamilton a fost cronometrat la 81,164 de secunde la finalul celor 16 viraje de pe circuitul de la Albert Park din Melbourne, Australia, fiind cu 6 zecimi de secundă mai rapid decât locul al doilea, ocupat de Kimi Raikkonen de la Ferrari și cu 7 zecimi de secundă mai rapid decât Max Verstappen de la Red Bull, ocupantul locului patru de pe grilă.

Horner este de părere că, din cauza dominanței de care Hamilton a dat dovadă în timpul calificărilor din Australia, motoarele cu setări de calificări ar trebui să fie interzise. Hamilton a folosit aceste setări pentru a-i depăși pe restul competitorilor, reușind un cel mai bun tur la final de calificări. În cursă însă, a terminat pe doi, după Vettel, cu un motor fără setări speciale și deci care nu i-a permis să îl întreacă pe pilotul german.

Puterea în plus pe care motoarele Mercedes o au la dispoziție la final de calificări lipsește de la motoarele Red Bull, de exemplu. Astfel, dacă ar fi să ne luăm după timpii realizați fără setări de calificări, Red Bull ar fi la 4 zecimi de secundă în spatele Mercedes.

“Da, ai putea spune că și noi am putea instala aceste setări de calificări. Dar cred că din momentul în care se pleacă în calificări, și până la final, setările ar trebui să fie aceleași și să rămâna la fel pentru toată lumea, până la final. Știm că avem o mașină bună, dar uite că în calificări încă avem lacune. Acel party mode… am vrea să mergem și noi la petrecerea lui Lewis”, a comentat Horner la final de cursă în Australia.