VIDEO: Valentino Rossi, la bordul celui mai nou Ferrari, modelul 488 Pista

PRIETENIA DINTRE FERRARI ȘI PILOTUL MOTOGP, VALENTINO ROSSI, I-A PERMIS CELUI DIN URMĂ SĂ AIBĂ PARTE DE O ZI DE NEUITAT PE CIRCUITUL DE LA PORTOFINO, LÂNGĂ MARANELLO. ROSSI A PILOTAT NOUL MODEL AL PRODUCĂTORULUI ITALIAN, UN IMPECABIL 488 PISTA.

Lui Vale, de nouă ori campion mondial, i-a fost pusă la dispoziție o oportunitate pe care mulți pasionați de automobilism și-o doresc. Mai exact, pilotul a fost invitat să testeze noul Ferrari 488 Pista, pe circuitul privat de teste al companiei căluțului cabrat din Maranello, Italia.

Chiar dacă este cunoscut pentru cursele legendare din MotoGP și talentul de care a dat dovadă pe două roți, Rossi și Ferrari sunt prieteni buni de multă vreme, având multe lucruri în comun. Poate că și din acest motiv Rossi a ales să piloteze modelul Pista, în detrimentul modelului mai încet GTB, pe noul circuit privat cu 14 viraje de la Portofino.

Relația dintre Rossi și Ferrari este una de lungă durată, superstarul testând în nenumărate ocazii noile apariții ale companiei italiene. Bârfele cum că Rossi s-ar fi pregătit să treacă la Formula 1 au circulat non-stop între 2005 și 2010, timp în care italianul a fost surprins de 10 ori în paddock-ul Ferrari de la diferite Grand Prix-uri, însă vizitele sale au fost doar de divertisment, nu în interes de serviciu.

Noua mașină produsă de Ferrari este inspirată din ultimele modele 360 Stradale, 430 Scuderia și 458 Speciale. Greutatea a fost redusă, în timp ce inginerii au adăugat mai mulți cai putere, iar designerii au redesenat mașina pentru o performanță optimă.

Motorul V8 de pe Pista este mai ușor cu 90 de kilograme, câștigând 50 de cai putere și o forță de apăsare cu 20% mai bună, în comparație cu 488 GTB. Și, judecând după grimasele pe care Rossi le-a făcut în clipul de mai jos, îmbunătățirile au fost mai mult decât suficiente pentru a-l convinge pe multiplul campion mondial să plaseze deja o comandă pentru propria sa colecție.