Dovizioso și Marquez sunt “la același nivel”, crede Valentino Rossi

MARC MARQUEZ ȘI ANDREA DOVIZIOSO, DOI DINTRE FAVORIȚII PENTRU MARELE PREMIU AL ARGENTINEI DIN ACEST WEEKEND SUNT LA ACELAȘI NIVEL, CONSIDERĂ “IL DOTTORE” VALENTINO ROSSI.

Pilotul Yamaha Movistar crede că actualul deținător al titlului de campion mondial Marc Marquez și Andrea Dovizioso sunt la același nivel, la începerea weekend-ului cu numărul doi din Moto GP de pe circuitul Termas de Rio. Totuși, în viziunea lui Rossi, conaționalul său ar avea un oarecare avantaj.

Doctorul a recunoscut că, după un an 2017 slab, echipa lui nu este încă la un nivel comparabil cu Honda sau Ducati, dar că speră să regăsească acea pasă bună de la începutul sezonului trecut cât mai repede.

“Pentru mine, piloții de bătut sunt Dovizioso și Marquez, dar mai mult Dovizioso. Sunt la același nivel pentru că Marquez este întotdeauna un pilot tare. Sunt bucuros cu prima mea cursă, dar mai avem până să ajungem la nivelul celor doi. Anul trecut, am lăsat deoparte părțile bune ale motocicletei, ne-am axat pe cele rele. Acum am găsit părțile slabe, dar avem și multe lucruri bune pe care le-am descoperit. În 2017 eu și Maverick am terminat pe 3 și pe 5. Putem mai mult, putem lupta mai bine” – Valentino Rossi.

Rossi a făcut și o scurtă trecere în revistă a weekend-ului argentinian.

“Anul trecut am fost foarte buni în Argentina. Am terminat pe 1 și 2 și cred că a fost cea mai bună cursă a echipei din tot sezonul. De atunci însă, competiția este mai acerbă și rivalii sunt mai buni. Va fi o cursă grea, dar îmi place circuitul și de obicei motocicletele noastre merg bine aici. Poate fi un weekend foarte bun, sper doar să fiu tare”, a încheiat Rossi.

Weekend-ul de cursă din Argentina începe vineri, cu o primă serie de pregătiri începând cu orele 15, ora României. Sâmbătă, sesiunile de calificări încep de la 18:35, iar duminică, cursele au loc începând cu orele 18 la Moto3, 19:20 la Moto2 și respectiv 21 ora României la MotoGP.