Formula 1 Bahrain: Red Bull sperie concurenţa

Formula 1 Bahrain: Red Bull sperie concurenţa

Red Bull a pus monopostul cu numărul 3 pe locul întâi în clasamentul primei sesiuni de antrenamente libere din Bahrain. Daniel Ricciardo a reuşit un timp de 1m31.060s fiind cu 0,3 secunde mai rapid decât oricine în această primă sesiune. Australianul a folosit pneul de compoziţie Soft. A fost o zi  mixtă pentru Red Bull care a avut monoposturi la ambele capete ale clasamentului. Max Verstappen a avut o problemă electrică la începutul sesiunii iar inginerii Red Bull nu au reuşit să-i repare monopostul la timp.

Valtteri Bottas a fost al doilea pentru Mercedes la 0,3s în urma lui Ricciardo. Şi el a folosit tot pneurile Soft. Pe 3 a terminat conaţionalul lui Bottas, Kimi Raikkonen. Pilotul Ferrari a fost cu mai puţin de o zecime de secundă mai lent ca Bottas.

Sebastian Vettel a fost al patrulea, la 12 miimi de Raikkonen. Piloţii Ferrari au făcut doar 17 tururi în toată sesiunea, evitând să iasă pe un circuit încă verde.

Lewis Hamilton a fost al 5-lea, pentru Mercedes. Britanicul nu a reuşit se apropie de timpii primilor 4, el având o întârziere de peste o secundă. Probleme de setare a monopostului pentru el.

Romain Grosjean demonstrează că Haas are un monopost rapid încheind sesiunea pe locul 6 la aproape 1,5 de lider. Surprinzători din nou cei de la Toro Rosso cu Honda. Pierre Gasly a fost al 7-lea la 1,7s de Verstappen. El a fost urmat de Carlos Sainz de la Renault, Kevin Magnussen de la Haas F1 şi de Nico Hulkenberg care încheie top 10.

Primul McLaren apare pe locul 11. Fernando Alonso a folosit monpostul MCL33 cu un nou pachet aerodinamic. Charles Leclerc a terminat sesiunea pe locul 12, la puţin peste 2,2 secunde în urma lui Ricciardo. Monegascul a fost urmat de coechipierul lui Alonso, Stoffel Vandoorne ce a pilotat monopostul McLaren în configuraţie Australia 2018.

Lance Stroll a fost al 14-lea cu coechipierul Sirotkin la mai puţin de o zecime în urma lui. Al doilea monopost Toro Rosso Honda a încheiat sesiunea pe locul 16. Hartley a fost cu 0,7s mai lent decât francezul Gasly.

Marcus Ericsson a fost al 17-lea iar ambele monoposturi Force India au încheiat clasamentul. Echipa roz a făcut numai teste comparative între monopostul lui Ocon în configuraţie Australia 2018 şi cel al lui Perez care a primit o aripă faţă complet nouă.

© F1.com