Formula 1 Bahrain: S-a întors diva la Mercedes ?

Formula 1 Bahrain: S-a întors diva la Mercedes ?

Scuderia Ferrari le va da de gândit strategilor Mercedes în această noapte întrucât ambele monoposturi roşii au fost cele mai rapide în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere din Bahrain.

Kimi Raikkonen şi-a depăşit încă o dată coechipierul. Finlandezul a fost cu 11 miimi mai rapid ca Sebastian Vettel, iar monoposturile SF71H au fost singurele care au reuşit să coboare sub bariera celor 90 de secunde pe circuitul Sakhir.

Perechea Mercedes condusă de Valtteri Bottas a urmat în clasament, ambii la peste jumătate de secundă de Raikkonen. Imediat ce temperatura pistei a scăzut, monoposturile Mercedes au început să prezinte comportament subvirator la intrarea în viraje şi brusc supravirator pe porţiunile în care tracţiunea conta. Iar asta a dus la diferenţa de peste jumătate de secundă între cel mai rapid Mercedes şi cel mai rapid Ferrari la sfârşitul sesiunii.

Red Bull a încheiat sesiunea pe locurile 5 şi 6, cu Max Verstappen infinetizimal mai rapid decât Daniel Ricciardo. Probleme electrice avute de Verstappen în FP1 au fost rezolvate astfel că ambele monoposturi Red Bull au reuşit să bifeze toate căsuţele din programul FP2.

Nico Hulkenberg a fost primul pilot în urma celor 3 mari echipe. Germanul a găsit un setup cât de cât acceptabil pentru  monopostul RS18 (după ce în FP1 atât el cât şi coechipierul Sainz s-au plâns de balans precar) cel mai rapid tur al său fiind cu 1,4s mai lent ca al lui Raikkonen.

Devine un fel de laitmotiv apariţia monoposturilor Toro Rosso în primele 10 în sesiunile de antrenamente libere. Pierre Gasly pune monopostul STR13 cu numărul 10 pe locul 8. El a fost urmat de duo-ul McLaren Alonso-Vandoorne. Spaniolul a profitat de noile update-uri aduse monopostului MCL33 şi a terminat sesiunea cu un avans de aproape o zecime şi jumătate în faţa belgianului.

Haas a avut o sesiune ceva mai „low profile”, Grosjean fiind al 11-lea la finalul sesiunii. În urma lui, al doilea monopost Renault, cel al lui Carlos Sainz şi panterele roz ale grilei, Esteban Ocon şi Sergio Perez. Echipa lui Vijay Mallya are probleme cu noul monopost. Se pare că sistemul Halo a dat peste cap toate planurile inginerilor. Monopostul VJM11 este în acest moment o foarte mare necunoscută pentru ei.

Magnussen încheie FP2 pe locul 15. Charles Leclerc, pe locul 16. Perechea Stroll – Sirotkin de la Williams vine in corpore pe locurile 17 şi 18, iar Ericsson şi Hartley încheie plutonul.

A fost prima sesiune cu adevărat reprezentativă pentru acest week-end, iar din ceea ce s-a văzut putem spune că nimic nu este sigur. Nu este sigur că Mercedes are cel mai rapid monopost. Nu este sigur că Ferrari nu are probleme cu consumul. Nu este sigur că Red Bull nu va putea câştiga cursa. Va fi interesant !

© F1.com