Un pilot din Marele Circ s-a declarat “pentru” celebrul “party mode” de pe motoarele Mercedes

Un pilot din Marele Circ s-a declarat “pentru” celebrul “party mode” de pe motoarele Mercedes

PILOTUL RED BULL MAX VERSTAPPEN ESTE DE PĂRERE CĂ FORMULA 1 NU ARE NICIUN MOTIV SĂ LE INTERZICĂ CELOR DE LA MERCEDES FOLOSIREA MODURILOR LOR SPECIALE DE PE MOTOARELE LOR. IDEEA LUI VERSTAPPEN A PORNIT DE LA LIDERUL FORMAȚIEI, CHRISTIAN HORNER.

La final de Grand Prix în Australia, Horner a declarat că Red Bull le-a cerut celor de la Renault să dezvolte un motor asemănător cu cel al Mercedes în ceea ce privește modurile de sporire a puterii pentru etapele de calificări. Acesta a sugerat și că această practică ar putea fi interzisă, urmând ca echipele să fie nevoite să folosească aceleași tipuri de motoare în calificări și în cursă.

Verstappen a spus recent că, din punctul lui de vedere, este împotriva ideii ca Mercedes să fie obligați să renunțe la celebrul “party mode”.

“Sincer, nu spun asta pentru că pur și simplu fac o treabă de milioane, mai bună ca restul lumii, ci doar pentru că nu mi se pare corect. Formula 1 au datoria să schimbe regulile, să facă dezvoltarea de lucruri ceva mai grea, dar nu ar trebui să interzică asemenea performanțe doar pentru că dintr-o dată sunt foarte bune. Nu e corect față de ei”, este de părere “Mad Max”.

Pilotul spune că rămâne la latitudinea rivalilor Mercedes dacă pot să se ridice sau nu la nivelul lor.

“Trebuie să fim sinceri: Mercedes fac o treabă mai bună decât restul, atât. Altfel cred că ar trebui să folosim toți aceleași motoare, dar nici asta nu e pe placul tuturor”, a mai explicat pilotul Red Bull.

Potrivit directoului FIA, Charlie Whiting, deocamdată cei de la Mercedes pot să concureze așa cum vor, cu motoarele de care dispun, fără să fie obligați să renunțe la parte din performanțele de care dispun.