Formula 1 Bahrain: 1-2 Ferrari, cu Vettel în pole position

Formula 1 Bahrain: 1-2 Ferrari, cu Vettel în pole position

Sebastian Vettel va pleca de pe prima poziție a grilei de start în Marele Premiu al Bahrain-ului, după o sesiune de calificări întreruptă de steagul roșu provocat de Verstappen în Q1. Este așadar o primă linie roșie la startul cursei de mâine.

Q3

Surpriza plăcută a fost Pierre Gasly, francezul fiind în premieră în Q3 cu Scuderia din Faenza în 2018, după ce a scos al nouălea timp în Q2. Piloții Ferrari au ieșit unul după altul pe circuit și au obținut cei mai buni timpi inițiali, în ordinea Raikkonen-Vettel, în urma lor venind Hamilton, Bottas, Ricciardo.

După cel de-al doilea stint, ordinea a fost Vettel, Raikkonen, Bottas, Hamilton, Ricciardo, Gasly, Magnussen, Hulkenberg, Ocon și Sainz.

Hamilon va pleca de pe locul 9, după penalizarea de 5 locuri, în urma schimbării cutiei de viteze.

Q2

Vettel a ieșit primul pe circuit, urmat de piloții Renault, apoi Raikkonen, piloții Honda, toți piloții ieșind apoi rând pe rând. Germanul a stabilit cel mai rapid timp, 1:28:341, pe pneuri SS, iar Hamilton a folosit pneurile Soft și a stabilit al doilea timp. În final, pe lista celor eliminați au fost Hartley (locul 11), Perez, apoi Alonso și Vandoorne.

Q1

Prima parte a calificărilor a fost dată peste cap în ultimele 5 minute, după ce Max Verstappen a pierdut spatele monopostului său și a lovit zidul de protecție, acest incident aducând apariția steagului roșu. În ultimele 4 minute de Q1, piloții în pericol au ieșit pe circuit, acesta fiind foarte aglomerat. Alonso a reușit cu noroc să intre în Q2, de pe 15, însă surpriza neplacută a provocat-o Grosjean, acesta reușind doar al 16-lea timp.

Clasamentul calificărilor:

Cursa va începe mâine, 8 aprilie, la 18:10 și va putea fi urmărită pe Digi Sport și Dolce Sport.