Hamilton, îngrijorat după GP-ul din Bahrain: “Ferrari se bat cu noi de la egal la egal”

Hamilton, îngrijorat după GP-ul din Bahrain: “Ferrari se bat cu noi de la egal la egal”

LEWIS HAMILTON ESTE ÎNGRIJORAT ÎN PRIVINȚA PERFORMANȚELOR PE CARE FERRARI LE-A REUȘIT ÎN PRIMELE DOUĂ CURSE ALE SEZONULUI 2018. BRITANICUL A DECLARAT CĂ ECHIPA LUI VETTEL ESTE UN CONTRACANDIDAT CLAR LA TITLU PENTRU MERCEDES, ȘI CĂ MAȘINILE CĂLUȚULUI CABRAT SUNT EGALE CA PERFORMANȚĂ CU CELE ALE FORMAȚIEI LA CARE PILOTEAZĂ.

După ce a fost mult mai rapid în rundele de antrenamente și în calificări, Vettel și-a asigurat podiumul în Bahrain imediat după începutul cursei. Ultimele tururi au ținut fanii cu sufletul la gură, după ce Valtteri Bottas nu a putut să îl prindă din urmă chiar dacă neamțul a avut de suferit din cauza pneurilor încă de la startul ultimelor 10 tururi.

Kimi Raikkonen putea să fie la fel de bine pe podium alături de Vettel, însă pilotul finlandez a părăsit cursa după o oprire la boxe dezastruoasă, în urma căreia unul dintre mecanicii Ferrari s-a ales cu un picior rupt. De vină a fost, spun reprezentanții echipei, sistemul de semaforizare folosit pentru a permite piloților să reintre în cursă, care s-a aprins pe verde prea repede, înainte ca oprirea la boxe să se fi terminat.

Hamilton a încheiat cursa pe locul trei, după ce a plecat de pe locul 9 datorită unei penalizări legată de schimbarea cutiei de viteze. Vettel și-a schimbat strategia referitoare la pneuri în timpul cursei, având pe urme un Valtteri Bottas convins că îl poate depăși spre final. Din fericire pentru fanii Ferrari, acest lucru nu s-a întâmplat, Vettel terminând cursa victorios și lăsând pe toată lumea cu gura căscată.

“Valtteri a fost întrebat dacă își dorea ca întrecerea să fie cu un tur mai lungă. Eu îmi doream să fie cu cel puțin patru sau cinci mai lungă. Atunci probabil că puteam să ajung în spatele celor doi din fața mea și să mă lupt cu ei. A fost clar cel mai bun rezultat pe care îl puteam scoate, dar per total am pierdut multe puncte în aceste două curse”, a declarat Hamilton.

Pilotul britanic speră la o evoluție mai bună în următoarele Grand Prix-uri.

“Sperăm la lucruri mai bune în cursele ce urmează. Sunt mulțumit cu rezultatele, însă sperăm să găsim o mai bună oportunitate de a lupta pentru câștigarea cursei de la Shanghai. Ferrari au arătat că sunt o forță și că pot lupta de la egal la egal cu mașinile noastre. Au câștigat deja două curse. Deja nu mai vorbim de performanțele mașinilor, ci de faptul că avem de luptat dacă vrem să câștigăm campionatul”, a mai adăugat pilotul Mercedes.

Chiar dacă a plecat din mijlocul grilei în Bahrain, Hamilton a urcat repede pe locul 4, după mai multe depășiri spectaculoase. Cea mai memorabilă dintre ele s-a petrecut în primele tururi ale cursei, când Hamilton i-a depășit dintr-o bucată pe Fernando Alonso, Esteban Ocon și Nico Hulkenberg.