Formula 1: Învingătorii și învinșii din Grand Prix-ul Bahrainului

Formula 1: Învingătorii și învinșii din Grand Prix-ul Bahrainului

A DOUA CURSĂ A CAMPIONATULUI DE FORMULA 1 2018 A AVUT LOC LA BAHRAIN. CINE A STRĂLUCIT ȘI CINE A RĂMAS ÎN UMBRĂ PE CIRCUITUL ILUMINAT ARTIFICIAL DE LA SAKHIR?

A fost o noapte de neuitat în Bahrain duminică, când a avult loc a doua etapă a campionatului Formula 1. Am întocmit o listă cu învingătorii și învinșii uneia dintre cele mai spectaculoase curse din ultimii ani din Marele Circ.

Învingătorii

Sebastian Vettel: A plecat din pole position, i-a ținut la respect pe Bottas și Hamilton și a stat pe locul fruntaș pe toată durata cursei. Vettel și-a mărit astfel avansul în clasament, arătând că Ferrari sunt un adversar mult mai greu de trecut pentru Mercedes decât credeau inițial cei din urmă. Vettel a vorbit frumos și despre adversarul său Hamilton la final de cursă, fapt ce l-a făcut cu adevărat învingătorul serii.

Pierre Gasly: Având în vedere că la Bahrain a luat startul cu numărul 7 într-o cursă de Formula 1, și că nici măcar nu a terminat prima cursă a sezonului, Gasly a dat dovadă de o alură de viitor star al Formulei 1. Începătorul a câștigat puncte serioase după ce a terminat pe patru, reușind să plaseze o mașină cu motorizare Honda chiar în spatele podiumului, fapt ce i-a lăsat pe mulți fără cuvinte.

Lewis Hamilton: După ce a primit o penalizare de 5 locuri pe grilă pentru o schimbare de cutie de viteze, Hamilton a evoluat aproape impecabil în cursa de duminică. Lewis a trecut cu vederea până și problemele cu sistemul de comunicare, reușind să termine pe trei și să facă încă un pas mic, dar important spre obiectivul său – titlul cu numărul cinci.

Kevin Magnussen: Danezul a făcut o cursă bună în Bahrain după ce s-a calificat pe locul al șaptelea, plecând de pe șase și terminând întrecerea pe cinci. După un abandon în Australia, plasarea în primii cinci a fost o surpriză plăcută din partea pilotului pentru formația Haas. Magnussen a fost și vedetă pe internet, fapt ce arată că în boxa Haas staff-ul este cu moralul sus și că toată lumea poate da dovadă de performanțe și mai bune pe viitor.

Învinșii

Kimi Raikkonen: Kimi a dat dovadă de calm și perseverență de-a lungul întregului weekend, fiind favorit pentru locul trei pe aproape toată durata cursei. Însă dezastrul s-a dezlănțuit pe când Raikkonen se pregătea să plece de la boxe, moment în care a călcat unul dintre mecanici. Acesta din urmă s-a ales cu mai multe oase rupte, fapt ce l-a determinat pe Kimi să oprească monopostul, să abandoneze și deci să rămână în urmă în clasamentul piloților.

Daniel Ricciardo: În turul doi al cursei din Bahrain, mașina lui Ricciardo s-a oprit, rezultând în abandonul australianului. Abandonul l-a afectat pe Ricciardo mai mult decât ar părea la prima vedere, acesta declarând că incidentul va juca un rol important în decizia lui de a rămâne sau nu la Red Bull pentru încă un an.

Max Verstappen: Pe lângă talent, Verstappen și-a arătat și lipsa de experiență în cursa de duminică. Tânărul pilot a ieșit în decor în calificări și, într-o încercare disperată de a-l depăși pe Hamilton, a reușit să își spargă propria roată în al doilea tur al cursei, fapt ce l-a și scos din competiție. Max ocupă locul al 10-lea în acest moment.

Romain Grosjean: După un început de weekend slab pentru Grosjean și Haas, francezul era pus pe fapte mari și dornic să facă o cursă bună în Bahrain. Din păcate, pilotul a plecat de pe locul 16, mult mai în spate decât coechipierul său Magnussen, care a laut startul de pe poziția a șasea. Cursa în sine nu a fost deloc mai bună pentru francez, acesta pierzând părți din monopost pe drum și terminând pe treisprezece, fiind cu un tur mai încet decât piloții care au terminat cursa la afișarea steagului alb-negru.