Formula E, susținută de Rosberg, Mercedes și Porsche

Formula E, susținută de Rosberg, Mercedes și Porsche

FORMULA E S-A BUCURAT DE O TRIPLĂ DOVADĂ DE ÎNCREDERE MARȚI, CÂND FOSTUL CAMPION MONDIAL NICO ROSBERG A LĂUDAT COMPETIȚIA ELECTRICĂ, DAR ȘI DUPĂ CE MERCEDES ȘI PORSCHE AU PRIMIT APROBAREA PENTRU A PARTICIPA ÎN ÎNTRECERE ÎNCEPÂND CU 2019.

Rosberg a afișat un interes sporit în competiția Formula E încă de la retragerea abruptă din Formula 1 din 2016, după ce a câștigat titlul de campion mondial în fața coechipierul său Lewis Hamilton de la Mercedes.

“Am dezvoltat o oarecare pasiune pentru cursele electrice și întreaga mișcare spre acest mod de transport, cu un potențial mare și un impact pozitiv pentru societate și planetă. Deci cred și în potențialul Formulei E, motiv pentru care am început să investesc în sportul acesta” – Nico Rosberg.

Fostul star al Formulei 1 va pilota cel mai nou model Formula E, cu de două ori mai multă capacitate de stocare a energiei decât modelul actual. Nico va urca în monopost înainte de cursa de la Berlin a Formulei E, programată pentru 19 mai.

FIA a anuțat că Mercedes și Porsche vor concura și ele în Formula E începând cu sezonul 2019/2020. Un alt constructor german, BMW, o să fie de asemenea pe grila competiției începând cu sezonul viitor, când generația a doua de mașini va fi introdusă.

Aflându-se la sezonul cu numărul 4, Formula E este compusă din 10 echipe și un total de 20 de piloți. Campionatul are 10 curse, care se desfășoară în orașe mari de pe întreg globul. Actualul campion Formula E este brazilianul Lucas di Grassi.